Home  »  Nieuws  »  Okk kampioen bij turncompetitie onderbouw

OKK kampioen bij turncompetitie onderbouw

11-06-2017
OKK kampioen bij turncompetitie onderbouw
De onderbouwturnsters van OKK zijn zaterdag kampioen geworden bij de finale van de turncompetitie. Daarnaast bezette het tweede team ook nog een plekje op het podium door de 3e plaats te veroveren. Voor de finale werd de derde en laatste wedstrijd afgelopen weekend geturnd. De onderbouwturnsters turnden thuis in Ridderkerk. Na een tweede en eerste plaats gingen ze aan de leiding de wedstrijd in.

In ronde 2 kwam team 2 van OKK Ridderkerk de vloer op. Dit team bestond uit  Caithlin Karel, Indy Pangan, Lois Straver, Neelysha de Kok en Chelsea Bruijn. In ronde 3 kwam OKK in actie met team 1. Dit team bestond uit Sanne Kranendonk, Sofie Li, Anna van Oost, Jessica Verschoor en Yasmin Freire Dekker.

Bij het toestel sprong werd er door iedereen goed gepresteerd en dat was te zien in de resultaten. Team 1 behaalde een 1e plaats op dit toestel en team 2 een 5e plaats. De beste individuele resultaten waren van Anna (14,000 - 2e) en Jessica (13,950 - 4e).

Dan het volgende toestel de brug. Ook op dit toestel liet iedereen zich weer van zijn beste kant zien. Team 1 behaalde op dit toestel een 1e plaats en team 2 een 7e plaats. De beste individuele resultaten waren van Sanne (13,750 - 1e) en Anna (13,350 - 5e).

Op het toestel de balk werd overtuigend geturnd. Ook op dit toestel was de winst ruim voor team 1 van OKK. Team 2 volgde snel op een 3e plaats. De oefeningen die mee telden waren allemaal zonder val. Dus dat is een hele goede prestatie. De beste individuele resultaten waren van Sanne (14,200 - 1e), Chelsea (13,250 - 3e) en Jessica (12,650 - 5e). De jury maakte nog een compliment over de oefening van Sanne. Wat een sterk optreden was dat!

Tijdens de vrije oefening lieten alle meisjes een keurige oefening zien. Yasmin turnde voor het eerst de arabier-flikflak. Team 1 werd ook weer eerste op dit toestel en team 2 werd vierde. De beste individuele resultaten waren van Sanne (14,450 - 1e) en Sofie (14,050 - 3e).

Team 1 was op alle vier de toestellen de sterkste. Met vooral een overtuigende winst op het toestel balk. Ze werden opnieuw eerste en werden kampioen. Team 2 werd derde en overall was dat ook goed voor een 3e plaats. Van alle elf teams stond OKK met twee teams op het podium. Wat een fantastische prestatie!

Overzicht eindklassement:

1. OKK Ridderkerk 1

2. O&O 3

3. OKK Ridderkerk 2

4. Olympia 1

5. O&O 4

6. De Zilvermeeuw 1

7. O&O 1

8. De Zilvermeeuw 2

9. O&O 2

10. Olympia 2

11. De Zilvermeeuw 3