Home  »  Groepen  »  Drievliet | ouder & kindgym

Ouder & Kindgym

Groep

Ouder en kindgym vanaf 1,5 jaar tot kleuterleeftijd

Niveau

Recreanten

Locatie

Sporthal Drievliet

Leiding

Wendi van der Hel (hoofdleiding)

Corrine Karel (hulpleiding)

 

 

Lestijden

Woensdag 09.30 - 10.30 uur

 

 

 

 

Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk verzorgt al jaren met veel plezier en enthousiasme Ouder en Kindgym op woensdagochtend in Sporthal Drievliet.

 

Voor wie?

Dit aanbod van onze vereniging is speciaal bedoeld voor de peuter van 1,5 tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma lekker willen gymmen in een ’echte’ gymzaal.

 

Samen gymmen, nu al?

“Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net’’, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

 

Spelenderwijs ontdekken

Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. ‘’Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen of spelen met ballen, blokken of pittenzakken. Het kan allemaal.

 

Leren van elkaar

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Natuurlijk speelt muziek ook een belangrijke rol in deze leeftijdsfase.

 

Gymles en de opvoeding

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd ‘moeten’ worden. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

 

Spelen is leren

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling, dus begrippen als over de bank en onder de rekstok door zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door bewegings¬opdrachten krijgen deze begrippen praktische invulling. Als begeleider kunt u uw kind daarbij helpen door bijvoorbeeld bepaalde opdrachten voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen of klauteren. Activeren, stimuleren en ondersteunen daar waar nodig is. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Overigens zal dit soms ook voor u zelf enige inspanning vergen. Maar wat is er leuker dan samen ’paardje rijden’, ‘kom maar in mijn huisje’ te spelen of te ‘jonassen’. Sommige kinderen zullen eerst ‘de kat uit de boom kijken’, maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen. De kinderen zullen elkaar stimuleren tot bewegen.

 

Deskundige leiding

De leiding van de Ouder en Kindgym is deskundig en zal voor u en uw kind veilige situaties creëren. Het verantwoord te werk gaan, staat bij de leiding hoog in het vaandel.

 

Informatie

Wilt u meer informatie over Ouder en Kindgym, neemt u dan contact op met de secretaresse van Gymnastiekvereniging OKK, mevrouw Gina Mom, telefoon (0180) 426055. Uiteraard kunt u ook een proefles bijwonen of gewoon even komen kijken. De les is op woensdagochtend van 9.30 - 10.30 uur in Sporthal Drievliet. In de schoolvakanties wordt geen les gegeven.

 

Graag tot ziens bij de Ouder en Kindgym!

 

 

Ouder & Kindgym foto's

Ouder & Kindgym foto's