Home  »  Nieuws  »  2e district neelysha plaats zich voor districtsfinale

Nieuws

2e district - Neelysha plaats zich voor districtsfinale

17-02-2019
2e district - Neelysha plaats zich voor districtsfinale
Op zaterdag 16 februari werd er door de pupillen I en II van de A-selectie geturnd in Amsterdam. Deze meisjes turnden allemaal in de categorie N3 en proberen zich via deze districtswedstrijd te plaatsen voor de districtsfinale en ook districts-toestelfinales en de halve landelijke finale. In december 2018 was de eerste districtswedstrijd en dit keer de tweede wedstrijd. Het beste resultaat zal tellen voor doorstroming.

De eerste ronde kwam alleen Lisa in actie bij pupil I N3. Ze was best een beetje zenuwachtig en moest ook nog eens als aller eerste beginnen op de balk. Ze viel er 1x af met haar radslag, maar maakte haar oefening netjes af. Cijfer: 11,750 (12e). Op vloer was ze hier en daar een beetje onspannen, maar maakte geen grote fouten. Cijfer: 10,333 (19e). Daarna moest ze naar sprong. Een keer de overslag over de pegases en een keer de salto. Hier deed ze het erg netjes. Voor haar salto kreeg ze maar 0,40 punt aftrek. Gemiddelde cijfer: 13,025 (10e). En als laatste moest ze nog een oefening doen op de rekstok. Daar blinkt ze echt uit op het eerste deel, het krachtstukje, het tweede deel met de zwaaien kan nog wel verbeterd worden. Cijfer: 10,750 (15e). Lisa eindigde met de eerste wedstrijd op de 11e plaats. Helaas was ook dit niet voldoende voor doorstroming.

 

 

De tweede ronde kwamen voor OKK vijf turnsters in actie. 

Neelysha zette het hoogtse aantal punten neer. Op sprong maakte twee mooie sprongen. Beide hoog gewaardeerd. Gemiddeld sprongcijfer: 13,700 (3e). Op brug gaat Neelysha met sprongen vooruit. De eerste districtswedstrijd ging haar oefening nog moeizaam. Nu turnt ze door, maakt al een hoge opzwaai voor haar buikdraai en ze krijgt steeds meer vertrouwen met haar salto. Al haar wegzette zijn ook ruim verbeterd. Cijfer: 11,900 (9e). Balk is nog weleens een struikelblok voor haar. Ondanks wat slordigheidsfoutjes wist ze wel op de balk te blijven staan en dat is al een hele prestatie. Cijfer: 11,950 (11e). En op vloer liet ze ook een mooie oefening zien. Cijfer: 11,733 (3e). Met deze stabiele wedstrijd wist ze een 8e plaats te behalen.

Direct achter Neelysha volgde Y. Ze had de afgelopen wedstrijd steeds wat onnodige foutjes gemaakt. Vorige week bij de tucu ging het veel beter en ook vandaag weer liet ze een goede wedstrijd zien. Op sprong twee nette sprongen. Voor haar streksalto had ze maar 0,50 punt aftrek. Gemiddelde sprongscore: 13,575 (6e). Op brug heeft ze op wedstrijden wat moeite gehad om haar salto te landen, maar dat ging dit keer perfect. Cijfer: 11,900 (9e). Bij de balk moest ze 1x voortijdig de balk verlaten met haar bruggetje, maar verbaasde de jury met haar sprongenserie. Cijfer: 12.450 (10e). En ook op vloer liet ze een nette oefening zien. Cijfer: 10,933 (12e). Y eindigde op de 8e plaats. Ruime verbetering ten opzichte van de vorige keer (18e). Helaas valt ze waarschijnlijk net buiten de boot voor doorstroming. 

Na Y. volgde Anna. op sprong liet ze mooie sprongen zien. Gemiddeld sprongcijfer: 13,475 (8e). Op brug kan Anna lekker mee komen. Ze moet alleen nog proberen haar opzwaaien te verbeteren. Cijfer: 11,950 (8e). Op de balk had ze weinig last van haar zenuwen. Wat kleine wankels, maar ze ging vooral stabiel en op tempo over balk. Cijfer: 12,600 (9e). En op vloer wist ze helaas de vorm van de dag niet vast te houden. Ze maakte een foutje en kwam daardoor licht in de problemen met haar 2e serie. Zonde, want ze kan echt beter. Cijfer: 10,400 (16e). Anna eindigde op de 10e plaats. De eerste districtswedstrijd heeft ze niet deelgenomen en helaas was dit resultaat niet voldoende voor doorstroming.

Chelsea turnde na een tijdje weer een wedstrijd. Ze heeft wat wedstrijden en trainingen over moeten slaan vanwege een rugblessure, die overigens nog niet helemaal over is. Toch turnde ze de volledige wedstrijd. Op sprong twee mooie sprongen. Gemiddeld sprongencijfer: 13,576 (6e). Op brug was het netjes, maar ze kan normaal gesproken wel iets beter. Cijfer: 11,150 (13e). Op de balk moest ze er 1x vanaf, met haar bruggetje. Te weinig voor getraind en dus is dit onderdeel niet helemaal stabiel. Op dit soort wedstrijden is het natuurlijk een momentopname. Cijfer: 11,400 (13e). Op vloer turnde ze haar best resultaat. Een mooie oefening en die werd beloond met het cijfer 11,733 (3e). Chelsea eindigde op de 12e plaats. Ze wist zich niet ter verbeteren ten opzichte van de vorige keer (12e). Ook dit resultaat is helaas niet voldoende voor doorstroming. 

Yasmin was de laatste turnster voor OKK. De vorige keer was ze erg onzeker en dat gaat wel steeds beter. Dat is dan ook te zien in haar turnen. Sprong is voor haar echt een opstakel, maar ze wist toch haar sprongen met goed resultaat te voltooien. Gemiddeld sprongcijfer: 12,800 (15e). Op brug gaat ze steeds beter. Ze turnt al een tijdje de kip en er komt steeds meer vertrouwen voor de salto af. Cijfer: 11,450 (12e). Op de balk wist ze haar zenuwen niet onder controle te krijgen en ging er helaas 2x voortijdig vanaf. Cijfer: 10,400 (17e). Op de vloer startte ze met een mooie arabier flikflak salto en een nette oefening voor de rest. Cijfer: 10,533 (15e). Yasmin eindigde op de 13e plaats en wist zich daarmee iets te verbeteren (16e). Helaas stroomt ook zij niet door naar de volgende ronde. 

 

 

Neelysha mag in maart de districtsfinale meerkamp gaan turnen. 

 

 


« terug