Home  »  Nieuws  »  2e districtswedstrijd instap n2

Nieuws

2e districtswedstrijd instap N2

29-01-2017
2e districtswedstrijd instap N2
Op zaterdag turnden Neelysha de Kok en Chelsea Bruijn hun tweede districtswedstrijd bij de instap N2.


Op het eerste toestel vloer begonnen beide meiden erg goed. Chelsea turnde voor het eerst het bruggetje achterover met haar verkeerd been. Haar cijfer: 11,800 (7e). Neelysha turnde een veel betere vloeroefening dan de eerste wedstrijd. Zonder val en veel stabieler. Dat resulteerde in een mooi cijfer! 13,000 en een eerste plaats op dit toestel.

Op sprong lieten beide meisjes weer zien wat ze kunnen. Bij Chelsea zit er nog wel verbetering in, maar ze heeft laten zien wat ze kan. Chelsea scoorde 12,775 (13e) en Neelysha 13,050 (4e).

Op de rekstok liet Chelsea een mooie ¾ reus en buikdraai zien, waar het de vorige wedstrijd nog niet zo wilde lukken. Ook weer een mooi cijfer. 12,650 (12e). Neelysha was het even kwijt op de rekstok. De oefening was er wel, maar ze had veel technische aftrek op haar zwaaien en een stopje na haar buikdraai. Helaas een beetje minder dan de vorige wedstrijd. Het cijfer bleef dan ook steken bij 11,000 (25e).

Het altijd lastige toestel de balk. Chelsea ging heel erg goed, maar moest alleen de balk voortijdig verlaten met de radslag. Een onderdeel wat ze nog erg moeilijk vindt, dus waar dan ook al een beetje rekening mee werd gehouden. Ze scoorde 10,300 (20e). Neelysha was het ook hier een beetje kwijt. Met 3 vallen gaf ze aardig wat punten weg. Cijfer: 9,550 (22e).

 

Chelsea turnde een goede wedstrijd met een ruime verbetering op de rekstok. Ze eindigde op de 14e plaats. Al hadden we een beetje hoger verwacht! Neelysha was goed op weg met de eerste twee toestellen, maar liet het op de rekstok en balk liggen. Ze eindigde op de 19e plaats. De beste wedstrijd telt en we zullen komende dagen moeten afwachten of Neelysha (4e plaats) en Chelsea (13e plaats) zich kunnen plaatsen voor de 1/4 finale.


« terug