Home  »  Nieuws  »  2e districtswedstrijd pupil i n3

Nieuws

2e districtswedstrijd pupil I N3

31-01-2017
2e districtswedstrijd pupil I N3
Afgelopen zondag kwamen in de 3e wedstrijdronde Lois Straver en Indy Pangan in actie in de categorie pupil I N3 in Hellevoetsluis.
Indy had hele mooie oorbellen in, maar de jury vond ze te groot, ondanks dat het ringetjes waren… na het uitdoen van de oorbellen konden we starten met het inturnen.


Beide dames lieten een mooie overslag zien en een arabier streksprong op het toestel sprong. Indy had net even haar been krom bij de arabier streksprong wat haar wat uitvoeringsaftrek opleverde. Lois scoorde een 12,875 en Indy een 12,775. Bij het tweede toestel (rekstok) had de leiding een verzoek ingediend om de rekstok te verhogen. Lois kwam nl. met haar tenen op de grond en na goedkeuring van de hoofdjury mochten we beginnen met inturnen. Indy startte op dit toestel en turnde een nette oefening. De buikdraai moet eigenlijk nog wat hoger uitgevoerd worden dus dat leverde nog wat aftrek op. Wel wist ze de oefening zonder stopjes en strak te turnen uit te voeren. Indy behaalde het 5e cijfer van het klassement op brug, nl. een 12.150. Lois turnde haar oefening met een extra bonuselement nl. de kip en turnde de buikdraai achter de kip direct door. Ook voor haar geldt dat de buikdraai nog aan de lage kant werd uitgevoerd en de afwerking in haar oefening nog net ietsje strakker kan. Dit zagen we ook terug in het cijfer, want ondanks het bonuselement was haar cijfer net ietsje lager dan die van Indy, nl. 11.950. Maar ook op dit toestel mooie cijfers! Het 3e toestel was balk. Aan het begin waren ze een beetje wiebelig, maar na wat extra moed en zekerheid  uitgesproken door de leiding, waren ze er klaar voor. Zowel Indy als Lois turnden een stabiele oefening zonder vallen. Helaas telden niet alle elementen volledig en werden de opsprong van Lois niet als bonus beschouwd en de handstanden van beide dames afgewaardeerd naar een malus element (-0,3 pnt). Ook de gymnastische sprongenserie moet nog wat ruimer uitgevoerd worden. Indy behaalde uiteindelijk een 10,400 en Lois een 11,100. Het laatste toestel was vloer. Zowel Indy als Lois waren een beetje zenuwachtig voor de arabier dubbel flik flak. Lois turnde een extra bonus van bruggetje achterover met verkeerde been ten opzichte van Indy, maar Indy turnde daarentegen een stutrol via handstand. Bij Indy zijn 2 bonuselementen afgewaardeerd doordat ze net niet zuiver waren uitgevoerd. De rol voorover tot spreidhoeksteun naar spagaat en de split vanuit kaarshouding was net niet voldoende uitgevoerd. Hierdoor daalde haar D-score met 0,6 pnt ten opzichte van Lois. Indy behaalde een 12,433 en Lois een 13,100 pnt.

Beide dames hebben een goede wedstrijd laten zien zonder grote fouten en/of wankels. Omdat het deelnemersveld erg sterk was, zat een top 5 klassering er vandaag niet in. Indy eindigde op een goede 10e plaats en Lois op een mooie 8e plaats. Zowel Lois als Indy kunnen tevreden terugkijken op een mooie wedstrijd. De definitieve doorstroming naar de landelijke plaatsingswedstrijden wordt deze week door de bond bekend gemaakt. Het wordt dus nog even afwachten, maar in ieder geval gefeliciteerd meiden met deze mooie wedstrijdresultaten.


« terug