Home  »  Nieuws  »  2e plaats bij tuco voor keuze oefenstof

2e plaats bij TUCO voor keuze oefenstof

19-02-2017
2e plaats bij TUCO voor keuze oefenstof
Zaterdag 18 februari 2017 was de eerste turncompetitie van de bovenbouw van de a-selectie. Het betreft een teamwedstrijd waar zij in de keuze-oefenstof strijden tegen andere verenigingen binnen ons Rayon (Dordrecht en omstreken). De wedstrijdorganisatie lag overdag bij de verplichte oefenstof bij OKK Ridderkerk en s’avonds voor de keuze-oefenstof bij O&O Zwijndrecht.

In totaal streden 8 teams tegen elkaar. OKK Ridderkerk startte samen met Olympia Papendrecht op het toestel balk. OKK Ridderkerk heeft helaas dit seizoen wat blessures bij een aantal meiden. Hierdoor moesten Cato Steehouwer, Marleen Lodder, Elisa van Halem, Jadee Phelipa en Maylene Rienks verstek laten gaan bij deze wedstrijd. Bij deze wedstrijd mogen 5 turnsters per team in actie komen waarvan dan de beste 3 turnsters meetellen voor het eindtotaal. Ferah beet het spits af en viel met de wisselspagaatsprong van de balk. Ook had zij wat wiebels waardoor haar oefening niet lekker uit de verf kwam. Als tweede startte Esmee. Helaas viel ook Esmee van de balk en telde haar gymnastische sprongenserie niet mee hierdoor. De start van het team op de balk was dus niet optimaal, maar gelukkig wisten we ons terug in ‘the picture’ te knokken door vervolgens 3 balkoefeningen zonder vallen en weinig wankels te produceren door Izaelle, Lotte en Kim! Knappe prestatie van deze dames omdat de druk hoger opliep na de slechte start.

Het tweede toestel vloer wisten eigenlijk alle 5 de turnsters een mooie stabiele oefening neer te zetten zonder grote fouten. Esmee, Lotte en Kim wisten hier de hoogste noteringen neer te zetten voor het teamresultaat.

Het derde toestel was de sprong. Het inturnen ging een beetje zo zo dus de leiding had nog even overleg wie nou welke sprong ging doen. Besloten was om Esmee als laatste te laten springen en afhankelijk van hoe de andere 3 turnsters sprongen mocht Esmee wel of niet een ½ in 1/1 uit doen. Ferah kon nl. niet in actie komen op dit toestel door een langdurige handblessure. Nu met maar 4 turnsters in actie waarvan de beste 3 tellen konden geen grote risico’s genomen worden. Kim startte met 2x een tsukahara gehoekt die zeer ruim werd uitgevoerd en werd beloond met het hoogste cijfer van de wedstrijd nl. een 12,700 pnt. Izaelle turnde 2x een half in half uit die stabiel werd uitgevoerd. Lotte turnde dezelfde sprong echter bij de eerste sprong zat ze scheef en landde na veel passen buiten de mat. Haar 2e sprong was wel goed uitgevoerd. Dit gaf Lotte wel een fixe aftrek in de eerste sprong. Een dilemma want wat laten we nu Esmee springen?! We hebben toch maar een gokje genomen en haar de ½ in 1/1 uit laten doen. De eerste sprong ging prima, maar helaas viel zij bij haar 2e sprong. Dit kostte een volle punt aftrek. De hoogste scores werden neergezet door Esmee, Izaelle en Kim.

Het laatste toestel was de brug. Ook hier kon Ferah niet in actie komen door haar blessure. Lotte beet het spits af door een mooie brugoefening neer te zetten zonder grote fouten. Vervolgens was Esmee aan de beurt en die liet een ruime losom zien en verder een prima oefening. Kim was aan als derde aan de beurt en maakte na een prima oefening een fout bij haar afsprong. Ze schopte te hard door waardoor ze met haar schroefsalto viel bij de landing. Als laatste kwam Izaelle in actie op de brug. Ze liet een mooie stabiele oefening zien met een prachtige handstand er in. De hoogste scores kwamen hier voor rekening van Lotte, Esmee en Izaelle. Met 1 punt verschil op nummer 1 wist OKK Ridderkerk de 2e plaats te bemachtigen in dit sterke deelnemersveld. En dat met een gedeeltelijk geblesseerd team is een prachtig resultaat. Gefeliciteerd, meiden! Heel goed gedaan!