Home  »  Nieuws  »  3x goud bij districtswedstrijd 3e divisie

Nieuws

3x Goud bij districtswedstrijd 3e divisie

18-12-2016
3x Goud bij districtswedstrijd 3e divisie
Het afgelopen weekend is het wedstrijdseizoen voor de 3e divisie turnen gestart. Drie turnsters van gymnastiekvereniging OKK wisten een gouden medaille te winnen. Sanne Kranendonk won goud bij de pupillen II, Jadee Phelipa won bij jeugd II en Kim van Vliet sleepte de winst binnen bij de senioren. Een succesvol weekend voor OKK.

De wedstrijddag begon met de jonste meiden. Indy Pangan en Lois Straver bij de pupillen I N3 en Caithlin Karel, Sofie Li en Sanne Kranendonk bij de pupillen II N3.

Indy had een hele goede wedstrijd. Ze turnde een mooie vloeroefening die naar de mening van de trainster wat werd ondergewaardeerd met 11,650. Daarna 2 mooie sprongen: goede overslag en mooie arabier-streksprong. Score: 13,750 (1e plaats op dit toestel). Op de rekstok liet ze ook weer een strakke oefening zien, waarvoor ze 11,400 kreeg (wat de trainster ook weer wat laag vond.) Laatste toestel de balk en dat ging iets minder. Ze had wat wiebels en viel aan het begin van haar oefening met 1/2 pirouette. Ze turnde de oefening verder met wat slordigheidsfoutjes. Met haar afsprong radslag-streksprong had ze maar 1 voet op de balk, wat ook voor wat aftrek zorgde. Eindscore: 44,025 en een mooie 8e plaats.

Lois had wat meer last van wedstrijdspanning en was vandaag een beetje slordig. Ze liet wat puntjes liggen op vloer, maar liet toch een mooie oefening zien met het cijfer 10,400. Sprong ging erg netjes en voor haar overslag en arabier-streksprong scoorde ze een 13,300. Brug was ruim en netjes met 3/4 reus in plaats van kip en ze behaalde een mooie 12,633. Ook bij Lois ging de balk wat minder. Ze was wat onzeker en viel met fouetedraai en radslag. Lois eindigde in het eindtotaal op de 11e plaats. 

Caithlin begon haar wedstrijd met een goede vloeroefening en kreeg verdiend een 12,250. Ook op sprong liet ze zien wat ze kon. Op de brug ging het helaas mis voor haar. Helaas liep ze een week voor de wedstrijd een gigantische blaar op wat roet in de voorbereidingen gooide. Tijdens de wedstrijd was ze flink ingetaped, maar ondanks dat was het te pijnlijk en kon ze haar oefening niet volledig afmaken. Ze wist de knop om te zetten voor de balk. Een extra oppepper, omdat eindelijk de radslag op de balk lukte. Wel wat slordigheidsfoutjes, doordat haar tempo erg gehaast was. Caithlin eindigde op een 19e plaats.

Sofie turnde een goede wedstrijd met een hele mooie vloeroefening. Ze behaalde hier een 13,500 wat haar een 5e plaats opleverde op dit toestel. Op sprong liet ze een mooie overslag en arabier-flikflak zien. Op de brug ging de kip niet helemaal lekker, waardoor ze een stop had en turnde ze de rest een beetje voorzichtig. Ze eindigde met een mooie salto. Op de balk was het ook voor Sofie spannend. Ze viel er helaas 2x af en ook haar afsprong verliep niet helemaal vloeiend. Sofie eindigde op de 15e plaats.

Sanne turnde erg goed. Op het eerste toestel vloer turnde ze een heel erg mooie en strakke oefening die met het hoogste cijfer werd beloond: 14,100! Bij sprong liet ze ook ruime en mooie sprongen zien en ook hier scoorde ze het hoogste cijfer met 13,900. Op brug ging ze door met goed presteren. Ze scoorde hier het tweede cijfer met 13,05. Op balk was ze een klein beetje nerveus. Ze viel helaas met het moeilijke onderdeel tiktak, want ze schrok van het tijdbelletje, maar turnde voor de rest erg goed. Met 52,350 eindigde ze met een ruime voorsprong van 3,5 pnt op nummer twee op de eerste plaats. 

 

 

Jadee Phelipa komt voor het eerst dit seizoen uit in de keuze oefenstof en wel bij  jeugd II 3e divisie. Dit houdt in dat zij geen verplichte oefeningen meer heeft, maar op ieder toestel een zelf samengestelde oefening turnt. Altijd fijn, want dat kan je vooral laten zien wat je sterke punten zijn. Jadee begon op sprong en liet twee keer een keurige 1/2 in, 1/2 uit zien. Haar cijfer was goed voor de 3e plaats op dit toestel. Op de brug was het voor de trainsters nog even spannend, omdat Jadee een tijdje het onderdeel zolendraai kwijt was (tot afgelopen week), maar zelf maakte Jadee zich er niet erg druk over. Ze turnde een mooie oefening met zolendraai. Door naar de altijd lastige balk. Ook hier had ze een element de laatste training opnieuw opgepakt, omdat het een tijdje niet lukte. Maar ze hield haar zenuwen in bewang en turnde ook het bruggetje en zette het hooste cijfer van de wedstrijd op dit toestel neer. Haar favoriete toestel moest nog komen. Ze maakte in haar eerste serie een klein schoonheidsfoutje, maar liet voor de rest een mooie oefening zijn. Ook hier hoorde ze bij de top, want haar cijfer op vloer was goed voor de 2e plaats. Aangezien we de cijfers pas achteraf te zien kregen hadden we geen idee waar ze geeindigd zou zijn. Dus extra verrast werd ze opgeroepen om de gouden medaille op te halen bij de prijsuitreiking.   

In de laatste ronde kwam Esmee Vogelezang op de vloer bij de junioren. Helaas turnde Marleen Lodder niet vanwege een vervelende rugblessure. In de andere baan zaten Ferah Dur en Kim van Vliet bij de senioren. Esmee startte haar wedstrijd op vloer en dat ging erg goed. Ferah moest starten op balk en moest helaas twee keer de balk voortijdig verlaten. Ook Kim kon haar zenuwen niet helemaal in bedwang houden met de combinatie radslag-arabier. Vervolgens ging Esmee naar de sprong. Met een last minute beslissing van trainster Lisa werd er besloten om twee keer half in, heel uit te springen. En dat pakte goed uit. Twee sprongen netjes tot stand voor Esmee. Ze scoorde hier haar beste klassering van de wedstrijd met een 7e plaats. Kim en Ferah gingen naar de vloer. Ferah maakte een schoonheidsfoutje in haar eerste serie, maar turnde voor de rest goed. Kim liet een goede oefening zien met voor haar doen wel wat schoonheidsfoutjes, maar dat was in haar cijfer niet terug te zien. Met 11,750 werd ze 3e op dit toestel. Het derde toestel was voor Esmee de brug. Met bijna een losomhandstand (per ongeluk) in plaats van losom zat er even een schrikmomentje in haar oefening, maar ze ging stug verder en maakte de oefening prima af. Ferah liet op sprong twee keer een half in, heel uit zien. Haar hoogste cijfer van de wedstrijd was hier 11,700. Kim maakte het nog even spannend voor trainster Caroline met het inturnen. Met een korte aanloop, een gat in de aanloopbaan, een hogere landingsmat en een trainster die haar nog maar 3x eerder in de training ving met deze moeilijke sprong (normaal vangt trainster Anouk, die nu afwezig was door vakantie) en dan met inturnen maar 1x doen. Dat werd even spannend. Tijdens de wedstrijd is het alles of niets en moest Kim het toch echt zelf doen. En dat deed ze overtuigend. Met een cijfer van 12,750 behaalde ze op dit toestel ruim de eerste plaats. Het laatste toestel was voor Esmee de balk. Helaas moest ze met de arabier er af, maar bleef er voor de rest er keurig op. Esmee kan terug kijken op een goede wedstrijd en eindigde in de middenmoot op de 12e plaats. Het laatste toestel voor Ferah en Kim was de brug. Ferah turnde dit toestel niet vanwege een langdurige vingerblessure. Ondanks dat ze geen vier toestellen kon turnen, liet ze toch inzet zien. In het eindklassement eindigde ze op de 16e plaats (met 3 toestellen). Kim ging er op brug voor en in overleg met trainster Caroline werd er besloten om een nieuwe afsprong te doen. Haar oefening verliep bij de losom goed, het wippertje ging iets minder en de schroef hele draai ging top. Ook op brug had ze het hoogste cijfer met een 11,000. Met een ruime voorsprong van 1,3 won ze het goud bij de senioren. 

Alle turnsters hebben hun beste beetje voor gezet en hebben hun eerste wedstrijd er weer op zitten. In januari 2017 zal de tweede districtswedstrijd gehouden worden en dan zullen we weten wie zich geplaats heeft voor de landelijke halve finale en/of districtsfinale. Het is dus nog even afwachten en we kunnen de komende weken de puntjes op de i zetten tijdens de trainingen.

 

 

 

 

 

 

 


« terug