Home  »  Nieuws  »  4e plaats voor okk turnsters bij de laatste competitiewedstrijd

Nieuws

4e plaats voor OKK-turnsters bij de laatste competitiewedstrijd

11-06-2017
4e plaats voor OKK-turnsters bij de laatste competitiewedstrijd
Zaterdag 10 juni vond de derde en ook meteen de laatste competitiewedstrijd plaats voor de OKK-turnsters van de bovenbouw.
Het team bestond deze wedstrijd uit zes dames, namelijk: Ferah Dur, Izaelle Dur, Lotte van Noort, Jadee Phelipa, Kim van Vliet en Esmee Vogelezang. Jadee is gelukkig weer hersteld, waardoor zij het team tijdens deze wedstrijd kon versterken. Per toestel mochten deze wedstrijd 5 turnsters worden ingezet.


De dames begonnen deze wedstrijd bij sprong. Ferah, die zelfs al voor een langere tijd een handblessure heeft en normaal dan ook niet tijdens de trainingen springt, hoorde bij de 5 turnsters die op dit toestel zou gaan turnen. Afgelopen week heeft zij dan ook minimaal gesprongen, zodat zij tijdens de wedstrijd het team kon versterken bij sprong en dit heeft zij dan ook zeker gedaan! Vergeleken met de vorige wedstrijd is het niveau aardig gestegen, zowel Ferah, Esmee, Izaelle en Jadee sprongen tweemaal een half in, heel uit. Vervolgens werd sprong afgesloten met een mooie tshukahara gehurkt en ook nog eens een tsuhakahara gehoekt van Kim. De dames waren dan ook zeker de wedstrijd prima begonnen! 
 
Op brug werd er ook prima resultaat geleverd door alle vijf de dames. Jadee mocht het spits afbijten. Na een tijdje uit de race te zijn geweest was duidelijk te zien dat zij tijdens de trainingen weer wat aan moest sterken. Ondanks dat de oefening bij de trainingen nog niet altijd helemaal lukte op brug, liet zij deze wedstrijd zien wat een keurige brugoefening zij kan turnen! 
Esmee liet een keurig onderstukje zien met een lekker tempo. Nog niet zo lang turnt zij als afsprong een salto ½ draai. Ondanks dat deze salto bij het inturnen prima ging, had ze bij haar wedstrijdoefening wat moeite met landen, waarbij zij een aantal stappen maakte en hiervoor dus ook een aftrek kreeg. 
Izaelle liet deze keer ook weer haar reuzendraaien op de brug zien, ondanks een klein schrikmomentje doordat ze met haar voet de lage ligger raakte tijdens het reuzen, turnde zij keurig door. Lotte heeft tijdens deze wedstrijd ook eindelijk haar reuzendraaien kunnen laten zien, ondanks de zenuwen of zij haar reuzen zou halen, heeft zij een keurige oefening laten zien! 
Esmee Vogelezang in actie op brug. 
 
De balk bleek helaas ook tijdens deze competitie weer een moeilijk toestel te zijn. Vier van de vijf turnsters hadden minimaal 1 val tijdens hun balkoefening. Alleen Jadee wist de gehele oefening op de balk te blijven staan. Izaelle had een mooie nieuwe, maar ook wel moeilijke, opsprong in haar oefening. Terwijl het tijdens de trainingen en ook nog tijdens het inturnen prima ging, lukte het haar tijdens haar wedstrijdoefening niet om op de balk te blijven tijdens haar opsprong. 
Jadee op de balk.
 
Als laatste onderdeel kwam de vloer, wellicht konden de meiden hier nog een en ander goedmaken. En dat deden ze prima, alle dames lieten een keurige oefening zien. Jadee had prachtige sprongenseries met keurige beenspreidingen. Ook Kim was na haar laatste wedstrijd weer helemaal terug en liet zien wat voor waardevolle inhoud haar vloeroefening bevat. Ferah liet ondanks haar blessure een keurige oefening zien. Hoewel ze eerst nog wat moeite had met haar streksalto aan het eind van haar oefening, wist ze deze tijdens de wedstrijd keurig uit te voeren. Ze lieten alle overige teams achter zich op de vloer. 
Kim noteerde de hoogste punten op vloer.
 
Na drie toestellen prima te hebben geturnd, hebben de wedstrijdoefeningen van de balk ons net naast een podiumplaats gebracht. Ons OKK-team van de bovenbouw heeft de competitie met een vierde plaats afgesloten. Alsnog een hele prestatie, want zij hebben het afgelopen jaar niet makkelijk gehad met de vele blessures onder de turnsters. Wij hopen dan ook dat onze turnsters snel weer zullen herstellen, gelukkig staat de vakantie alweer haast voor de deur zodat de turnster aardig wat kunnen uitrusten!


« terug