Home  »  Nieuws  »  4x een tweede plek bij de springwedstrijden

Nieuws

4x een tweede plek bij de springwedstrijden

26-04-2015
18 april was het weer zo ver: de jaarlijkse springwedstrijden. Dit jaar deden er namens OKK Ridderkerk 4 teams mee. Er waren twee jongensteams, een team van 12 jaar en ouder en het 16+ team.

Voor de meiden van de 16+ groep is dit de 5de keer dat ze aan deze wedstrijd deelnamen. Voor de meeste jongens en de meiden van de 12+ groep was het de eerste keer. De springwedstrijd was dit jaar voor het eerst in een nieuwe setting. Dit houdt in dat er niet meer per onderdeel een prijs gewonnen kan worden maar dat alle drie de scores van de onderdelen bij elkaar opgeteld worden. Bij deze wedstrijd kon er in 4 niveaus (F tot C) gesprongen worden.

De meisjes van de 12+ groep mochten als eerste van de OKK groepen hun wedstrijd turnen. De meisjes trainen elke woensdagavond. Het team bestond uit: Clementine, Lisa, Kimberley, Cheyenne, Chimene, Marjolein, Esther, Joyce en Saskia. Omdat het hun eerste springwedstrijd was hebben de meiden meegedaan met het E niveau. De meiden namen deel aan de onderdelen: minitrampoline pegases, springplank kast en minitrampoline. Van te voren is er hard gewerkt om alle onderdelen goed uit te voeren. De meiden hebben een goede wedstrijd geturnd. In het begin moesten ze even wennen aan de trampoline die er gebruikt was maar gelukkig ging dat daarna heel goed. Sommige meiden lieten al mooie sterksalto’s en branie’s zien. De meiden behaalde hun hoogste cijfer een 9,095 bij het onderdeel springplank kast. Bij het onderdeel minitrampoline werd een score behaald van 7.98 bij het andere onderdeel minitrampoline pegasus behaalde ze een 7.345.  Uiteindelijk behaalde de meiden een mooie 2de plek.

De jongens van de plusgroep deden mee met twee groepen zij sprongen op het D niveau. Sommige van de jongens hebben vorig jaar al voor het eerst meegedaan. De eerste groep bestond uit:  Jip-Noah-Joe-Tom-Jasper en Mike OKK R2. De tweede groep bestond uit: Tom-Niels-Yoran-Thijs-Tino en Gino OKK R3. De wedstrijd van deze jongens ging heel goed. Het eerste team OKK R2 maakte door de zenuwen bij de minitrampoline een foutje door een extra sprong te springen. Dit zorgde wel voor aftrek maar ze hielden er nog een mooi cijfer aan over een: 6.84. Gelukkig turnde ze de andere onderdelen erg netjes. Ze behaalde bij mini trampoline pegasus een 7.935 en hun hoogste cijfer bij de springplank kast een 9.325 dit zorgde voor een mooie 2de plaats. Het andere jongens team OKK R3 behaalde ook een mooie 2de plaats. Zij behaalde hun hoogste cijfer bij de springplankkast een 9.775. Ook bij de andere onderdelen behaalde ze mooie punten namelijk een 8,715 bij minitrampoline, en een 8,395 bij minitrampoline pegasus.

Voor de meiden van de 16+ groep was dit hun 5 jarige jubileum. Zij hebben gesprongen op het hoogste niveau van de wedstrijd het C niveau. Bij het C niveau wordt de score opgebouwd uit een uitvoeringsscore en een moeilijkheidsscore. De 16+ groep bestond uit: Anouk,Bienke, Emina, Esmay,  Manon, Margo en Veerle. Geblesseerd teamgenootje Marina kwam kijken om het team mentaal te steunen. Voor de meiden was het de eerste keer om een wedstrijd op het onderdeel airtumbling te springen. Hier konden ze in de training ook niet veel op oefenen. De meiden lieten een mooie oefening zien met flikflakken, salto,s, soms waren het zoveel flikflakken dat de jury het niet meer bij kon houden. Ze behaalde hierbij een score van 17.15. Bij het onderdeel minitrampoline werd de hoogste score behaald namelijk een 18.0. Bij onderdeel waar de meiden in de training altijd de meeste moeite mee hebben, minitrampoline pegasus, werd er bijna foutloos gesprongen dit werd beloond met een 16.6. Deze scores waren goed genoeg voor een 2de plek. 

Volgend jaar is het doel van de 16+ groep mee te doen met wedstrijden op het B niveau. En misschien uiteindelijk deel te kunnen nemen aan de Ahoy Cup. Alle trainsters en turners (turnsters) kijken terug op een geslaagde wedstrijd.

 

Verslag: Leonie Fioole

 


« terug