Home  »  Nieuws  »  A selectie goed van start bij competitie

Nieuws

A-selectie goed van start bij competitie

08-02-2016
  • A-selectie goed van start bij competitie
  • A-selectie goed van start bij competitie
  • A-selectie goed van start bij competitie
  • A-selectie goed van start bij competitie
  • A-selectie goed van start bij competitie
A-selectie goed van start bij competitieA-selectie goed van start bij competitieA-selectie goed van start bij competitieA-selectie goed van start bij competitieA-selectie goed van start bij competitie
Afgelopen weekend vond de eerste wedstrijd van de turncompetitie plaats in Ridderkerk. Vrijdag avond voor de bovenbouw en zaterdagochtend voor de onderbouw van de A-selectie. Hieronder een verslag van zaterdag.

OKK had ingeschreven met 3 groepen : OKK 1 en OKK 2 en 6 meisjes voor de individuele wedstrijden.

OKK beet het spits af.  Dit team bestond uit Cathlin, Roos, Sila, Sofie en Lois. We misten hierbij Sanne v d K en Fenne die al een poosje geblesseerd zijn  De meisjes hebben goed hun best gedaan. Vooral Lois liet zich van haar sterkste kant zien wat uiteindelijk resulteerde in een 3 plaats, zij liet 63 meisjes achter zich . Het team behaalde uiteindelijk een mooie 5 plaats.

's Middags kwamen de meisjes van OKK 1 aan de beurt dit team bestond uit: Indy, Romy, Sanne Kr, Izaelle en Maylene . Deze meisjes turnden een hele goede wedstrijd en behaalden van alle 13 teams de eerste plaats. Bijzonder te vermelden dat van alle turnster ( 66 meisjes ) Sanne 1e werd met sprong. Indy de eerste plaats op de brug bemachtigde en Romy op de balk.

Prachtige resultaten waar de trainsters trots op zijn.

De jongste meisjes van 6 en 7 jaar turnden 's morgens hun individuele wedstrijd. 10 meisjes deden aan deze wedstrijd mee waarvan 6 meisjes van OKK,  te weten : Anna, Chelsea, Jessica, Neelysha, Imani en Feline.  Dit jaar was er voor het eerst nieuwe oefenstof waarbij alle 7 jarige nu ook een vrije oefening met of zonder muziek moesten laten zien. Maanden is hier hard aan gewerkt en konden de meisjes nu het resultaat laten zien. Alleen al het onthouden van deze oefening is voor deze jonge meisjes  moeilijk, maar ze lieten allemaal een prachtige oefening zien, bij de 3e wedstrijd mogen zij deze ook op muziek laten zien.

Neelysha turnde een hoger nivo dan de andere meisjes, wat op zich al een hele prestatie was. Zij moest ook moeilijkere onderdelen laten zien en haar oefening moest al direct op muziek . Als trainsters waren we daar best trots op. Omdat zij strenger werd beoordeeld kon je het eigenlijk niet vergelijken met de andere meisjes. Voor ons was ze nr 1 op het hoogste nivo. Anna  eindigde uiteindelijk op een prachtige 1e plaats direct gevolgd door Imani. Jessica eindigde op een 4e plaats en Chelsea - nog maar 3 maanden lid van de selectie - op een 5e plaats. Feline vergat wat onderdeeltjes op de balk , maar als dat volgende keer goed gaat kan ze wel eens een stuk hoger eindigen. Na 3 wedstrijden worden de punten bij elkaar opgeteld en dan gaan we zien wie de eerste 3 plekken in beslag nemen. Dus het blijft spannend.

 

Liesbeth Grootendorst


« terug