Home  »  Nieuws  »  Aftrap wedstrijdseizoen rtt

Nieuws

Aftrap wedstrijdseizoen RTT

25-01-2016
Aftrap wedstrijdseizoen RTT
Afgelopen 16 januari turnden de senioren dames van de B-selectie hun eerste wedstrijd van het seizoen. Dit ook nog eens voor het eerst in het hoogst haalbare niveau binnen het RTT, het Rayon Turn Toernooi. Toch een tikkeltje zenuwachtig verscheen iedereen, in een nieuw clubpakje, aan de start.

De eerste wedstrijd van de keuze A meiden werd thuis in de Werf geturnd tegen de Zilvermeeuw. De gasten mochten kiezen op welk toestel werd begonnen en dit werd de brug voor OKK. 
 

Eén van de eisen voor een brugoefening is het turnen van een kiep aan een van de liggers. Dit onderdeel hebben deze meiden helaas nog niet onder de knie, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! OKK heeft laten zien dat dit absoluut geen gemis is, want zonder kiep scoorde Anne-Ruth de tweede score van de wedstrijd op dit toestel. Anuschka deed daar nauwelijks voor onder en scoorde ook erg hoog met haar oefening.


Na dit onderdeel was sprong aan de beurt. Ook hier is zeker nog verbetering te behalen en daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Julia en Evi turnden de beste overslagen voor OKK en behaalden hier flink wat punten mee.
 

Als derde werd er geturnd op het onderdeel vloer. Dit is toch wel het beste onderdeel van deze meiden. Het turnen van een oefening op muziek is voor de meeste meiden gesneden koek. Ervaring zal daar ook zeker een rol in spelen. Met een eerste plek op dit onderdeel deed Sterre het erg goed. Daarbij kwam dat ook Mylène het super deed, zij werd derde op dit toestel.
 

Als laatste was het tijd voor de altijd zo beruchte balk. Afgelopen jaren is gebleken dat een wedstrijd vaak valt of staat met dit toestel. Zit je eenmaal in de goede 'flow' dan kan dat zomaar eens heel positief uitpakken. Jammer genoeg zat OKK niet in deze flow en werden er veel fouten gemaakt. Sophie en Babette waren hier zeker aan elkaar gewaagd aangezien zij in puntentotaal nauwelijks verschilden!


Uiteindelijk ging de winst van de wedstrijd naar de Zilvermeeuw. Met maar 7 punten verlies kan OKK terugkijken op een goede eerste wedstrijd. Er is erg goed en netjes geturnd, maar er zijn ook zeker leermomenten uit deze wedstrijd te halen. Wanneer de meiden zo hard blijven werken, kunnen we zeker op volgende wedstrijden nóg beter presteren. Al met al, trots leiding!!


« terug