Home  »  Nieuws  »  Caroline mom naar ahoy cup

Nieuws

Caroline Mom naar AHOY-cup

21-06-2015
Caroline Mom naar AHOY-cup
Caroline Mom eindigt bij de finale van de tweede divisie op een 7e plaats en mag daarom meedoen aan de AHOY-cup.

Haar 11e landelijke turnfinale, wat de laatste wedstrijd voor Caroline Mom had moeten worden, werd de opmaat voor haar beste prestatie ooit. Via een 7e plek in de finale plaatste ze zich voor het eerst voor de AHOY-cup.  

Caroline, die vorig jaar haar ultieme doel al had bereikt door voor de tiende keer de finale te bereiken, besloot er toch nog een jaartje aan vast te knopen.  De gedreven turnster van gymnastiekvereniging OKK plaatste zich via de regiowedstrijden in Amsterdam (9e) voor de kwartfinale in de 2e divisie in Waddinxveen. Daar won ze zilver in één van haar beste wedstrijden ooit. In de halve finale in  Duiven werd een te voorzichtig geturnde brugoefening haar bijna fataal, maar toch wist ze zich nipt te plaatsen voor de finale dit weekend in Hoofddorp.

Zonder bijzondere verwachtingen en eigenlijk best relaxed begon ze bij vloer waar ze met een goede oefening 12.00 scoorde. Bij sprong scoorde ze gemiddeld 12.825 voor de tsukahara gehoekt en gehurkt. Na deze - voor haar favoriete en altijd best beloonde onderdelen - voerde ze onverwacht het klassement aan. Met brug en balk nog te gaan was een medailleplek te hoog gegrepen, maar 10.600 voor brug (2,5 punt hoger dan in de halve finale) en een gedegen balkoefening, beloond met 11.033, leverde uiteindelijk een onverwachte en mooie 7e plaats op in het eindklassement.

Hiermee plaatste de 25-jarige Caroline, die getraind wordt door Anouk Dries,  Heleen Bervoets en haar vader Hans, zich voor het eerst voor de AHOY-cup. Haar trouwste supporters, haar vriend en haar moeder  – die bijna geen wedstrijd van haar heeft gemist in haar 20-jarige turncarrière – zagen haar zondag ook nog zevende worden in de sprongfinale. Op 20 juni zal Caroline te zien zijn op het podium in AHOY met de beste senioren uit de 1e en 2e divisie.


« terug