Home  »  Nieuws  »  Cato steehouwer naar finale 1e divisie

Nieuws

Cato Steehouwer naar finale 1e divisie

19-04-2015
Cato Steehouwer naar finale 1e divisie
Cato Steehouwer wist zich zaterdag 18 april naar de finale 1e divisie jeugd te turnen. Een hele knappe prestatie van Cato, die vorig seizoen nog in de tweede divisie turnde en dit jaar enorm veel moest leren om mee te kunnen in de 1e divisie.

Bij sprong heeft ze dit jaar de Tsukahara geleerd en zaterdag voor het eerst tweemaal gesprongen. Met 12.025 gemiddeld deed ze goed mee. Bij brug moest ze dit jaar de reuzendraai en de streksalto als afsprong leren. Hoewel ze nu een zetje nodig had voor haar eerste zwaai turnde ze de rest van haar oefening door. De ontbrekende losom tot handstand is het doel voor komend jaar.

Bij balk turnde ze dit jaar een flikflak, een boogje voorover, wisselspagaat en een twistsalto af voor het eerst. Zaterdag bleef ze met alles op de balk en leverde met 10.467 een goed aandeel aan haar totaalscore.
Bij vloer turnde ze dit jaar ook veel nieuwe elementen en op deze halve finale voegde ze daar een pirouette met been hoog en een temposalto aan toe. Dat de pirouette niet werd meegerekend was jammer, waardoor haar score op 11.767 bleef steken. Uiteindelijk werd ze met 45.292 18e in de wedstrijd, wat goed was voor rechtstreekste plaatsing bij de finale in Almelo.

Foto's op: https://www.flickr.com/photos/okkridderkerk/sets/72157651985409216/

 


« terug