Home  »  Nieuws  »  Cato steehouwer naar halve finale 1e divisie jeugd

Nieuws

Cato Steehouwer naar halve finale 1e divisie jeugd

22-03-2015
Cato Steehouwer naar halve finale 1e divisie jeugd
Zaterdag 21 maart was een druk weekend voor OKK. Naast de driekampen, een wedstrijd voor de recreanten in Alblasserdam, waren er ook de eerste divisie wedstrijd in Tilburg en voor de 3e divisie meisjes de districtsfinale in Amsterdam.

Cato turnde haar ¼ finale in de eerste divisie jeugd in Tilburg en startte haar wedstrijd met het onderdeel vloer. Ze was best een beetje zenuwachtig, maar ze heeft alles laten zien wat ze kan en werd beloond met een 12,3. Daarmee behaalde ze een 16e plaats in het klassement. Vergelijkend met de concurrentie zien we dat zij wat meer bonuselementen turnen op vloer en daarmee 1,2 pnt meer uitgangswaarde hebben dan Cato. De komende tijd zullen we dus meer gaan focussen op nieuwe elementen om zo dit gat te kunnen dichten. Maar vooralsnog een mooie start van de wedstrijd.

Cato turnde als laatste van haar groepje op vloer en moest direct inturnen op sprong na haar vloeroefening. Dat is best pittig want je hebt geen rustmomentje. Op sprong was het doel een nieuwe sprong uit te proberen nl. de tsukahara gehurkt. Het inturnen ging best prima maar was een beetje kort qua tijd. Cato had samen met haar trainster besloten toch een tsukahara te proberen in de eerste sprong. Helaas sprong zij niet door en sprong uiteindelijk een hele hoge arabier  waardoor zij ten val kwam. Dit kostte haar veel aftrek. De 2e sprong hebben we voor zekerheid gekozen en een overslag ½ draai gesprongen. Score: 11,425 pnt. Vervolgens het toestel brug…dit was ook een spannend onderdeel want Cato heeft pas sinds een week een nieuw onderdeel in haar oefening, nl 3x een reus. Uiteindelijk lukte deze in de oefening op de wedstrijd en werd beloond met 11,933 pnt.

Net voor het laatste onderdeel balk kregen we te horen dat er 20 meisjes doorgaan naar de ½ finale en Cato stond op dat moment 14e, een spannend moment dus met nog 1 toestel te gaan. Cato deed enorm haar best om niet van de balk te vallen wat ook uiteindelijk gelukt is, echter dit ging wel ten koste van veel wankelingen en verbindingen die niet door werden geturnd en daardoor niet werden geteld. Het cijfer viel dus een beetje tegen: 9,95 pnt. Uiteindelijk behaalde Cato een 18e plaats in het eindklassement en mag hiermee door naar de landelijke ½ finale! Het was een wedstrijd met veel nieuwe elementen en uitdagingen, maar vooral een resultaat om heel trots op te zijn!


« terug