Home  »  Nieuws  »  Cato steehouwer turnt bondsfinale in almelo

Nieuws

Cato Steehouwer turnt bondsfinale in Almelo

21-06-2015
Zaterdag 13 juni kwam Cato Steehouwer uit voor OKK Ridderkerk en turnde daar de bondsfinale in de eerste divisie jeugd. In een sterk deelnemersveld begon Cato als eerste op het toestel vloer.


Cato was als laatste aan de beurt van haar groepje. Helaas hield zij in bij haar 2e acrobatische serie op vloer, nl. de overslag streksalto voorover en kwam hierbij ten val. Dit kostte haar een volle punt aftrek. Ondanks dit foutje, wat overigens bij het inturnen wel prima wel uitgevoerd, ging de rest van haar oefening prima.

Ze werd uiteindelijk beloond met een 12,2 pnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na haar vloeroefening zakte de zenuwen weg en konden we ons gaan concentreren op het onderdeel sprong. Cato turnt twee keer dezelfde sprong, nl. een tsukahara gehurkt over de Pegases. Voordat Cato in actie mocht komen waren er al 2 turnsters in haar groepje die een 4-puntslanding hadden. Dit houdt in dat zij zowel op handen als voeten tegelijkertijd waren geland. Deze sprongen tellen niet mee en worden beoordeeld met het cijfer 0. Hierdoor liep de spanning weer iets op, maar desondanks dit gebeuren liet Cato twee prachtige sprongen zien, wat haar zelfs het 10e cijfer van de wedstrijd opleverde in het eindklassement, nl. een 12,750 pnt gemiddeld over 2 sprongen. Beide sprongen werden ruim uitgevoerd en met een goede landing.

Het derde toestel brug heeft afgelopen seizoen best voor wat moeilijkheden en stress gezorgd voor Cato. Aan het begin van het seizoen kon zij nl. nog geen reuzenzwaai turnen en deze zit verplicht 3x in haar brugoefening. Dit houdt in dat je dit element niet mag weglaten. Door hard trainen en veel oefenen heeft zij toch deze finale weten te behalen en zelfs op de finale een oefening laten zien incl. deze 3 reuzenzwaaien. Er zaten nog wel wat slordigheidsfoutjes in, maar toch heel knap gedaan!

Op het laatste onderdeel balk had Cato wat kleine wiebels en werd helaas haar opsprong niet geteld, wat haar een aftrek van 2 punten gaf. Voor volgend seizoen moet er een andere opsprong geturnd worden om deze aftrek te voorkomen.

Cato turnde een hele mooie gymnastische sprongenserie op balk. Met haar gymnastische acrobatische verbinding (wisselspagaatsprong bruggetje voorover) viel zij helaas met haar bruggetje voorover van de balk. Dit kostte haar een punt aftrek.

Cato heeft uiteindelijk een mooie en verdiende 26e plaats weten te behalen op deze finale en heeft hiermee 10 turnsters achter zich te laten. Gefeliciteerd Cato met dit prachtige resultaat!


« terug