Home  »  Nieuws  »  Districtsfinale

Nieuws

Districtsfinale

18-03-2018
Districtsfinale
Op zaterdag 18 maart werd de districtsfinale gehouden in Amsterdam voor de turnsters die zich voor deze wedstrijd geplaatst hadden via de voorrondes.

In de 1ste wedstrijd ronde moesten pupil 1 N3 Yasmin Freire Dekker, Neelysha de Kok deelnemen. Totaal deden 36 meisjes aan deze district meerkampfinale pupil 1 mee. Yasmin mocht onverwachts meedoen, omdat een ander meisje was uitgevallen, dus erg leuk voor Yasmin dat ze toch mee mocht doen.

Het was een erg sterk deelneemstersveld, maar de meisjes deden hun uiterste best en lieten goede oefeningen zien, maar hadden ook soms hier en daar kleine foutjes.  Yasmin is 26ste geworden en Neelysha 34e. Knap gedaan, want je staat bij zo'n districtfinale wel bij de beste 36 turnsters pupil 1 van Zuid-Holland.

 

Bij pupil 2 N3 nam Lois Straver in wedstrijdronde 1 voor OKK deel. Ook hier 36 deelneemsters in de meerkampfinale.

Lois turnde een goede wedstrijd en op elk toestel liet ze mooie oefeningen zien. Op balk scoorde ze een mooie 11.600. Ze is in het totaalklassement 21 ste geworden en heeft het heel goed gedaan in ook weer een heel sterk deelneemstersveld.

 

De jeugd 1 N4 meisjes Sanne Kranendonk en Sofie Li namen in de 2de wedstrijdronde deel. Ook hier weer een sterk deelnemersveld, maar ook hier deden de meiden hun best. Sanne had wat pech op balk met een val en wat andere kleine foutjes wat toch veel punten kosten helaas. Op brug turnde ze een prima oefening met het 5de cijfer. Sofie turnde een goede wedstrijd..de concurentie was heel sterk maar ze turnde goede oefeningen, haar balk turnde ze netjes en ze had geen vallen. De andere toestellen boekten beide meisjes goede resultaten. Sanne werd 12de en Sofie 25ste. 

 

In de 3de wedstrijdronde was het de beurt aan junioren D en Senioren C om hun meerkampfinale te turnen.

Bij de junioren turnde Jadee Phelipa haar finale. Zij startte op brug en turnde een mooie oefening. Ook op balk turnde ze een mooie en strakje oefening. Zij zette dit op de andere toestellen ook goed door en turnde een prima wedstrijd. Een mooie 9de plaats was het eindresultaat.

Bij de senioren was het Kim van Vliet die voor OKK uitkwam. Met een minimale voorbereiding stond ze er vandaag toch. Kim starte op balk en dat was helaas geen fijn begin van haar wedstrijd. Ze viel 2x en miste een verbinding wat veel punten kostte. Maar Kim pakte de andere toestellen goed op. Mooie oefeningen en haar sprong tsukahara gehurkt werd beoordeeld met het 2de cijfer van de wedstrijd. Kim werd 15de, in zo'n sterk veld van turnsters kan je je geen of slechts kleine foutjes permiteren en door de balk is de achterstand op concurrenten helaas te groot geworden. Maar Kim heeft na de slechte start op balk, haar schouders eronder gezet en zich goed herpakt. 

Alle meisjes hebben laten zien wat ze konden en wij zijn trots op jullie!!


« terug