Home  »  Nieuws  »  Eerste districtswedstrijd pupillen

Nieuws

Eerste districtswedstrijd pupillen

16-12-2017
Eerste districtswedstrijd pupillen
Op zaterdag 16 december werd er door de pupillen I en II van de A-selectie geturnd in Hellevoetsluis. De negen meisjes turnen allemaal in de categorie N3 en proberen zich via deze districtswedstrijd te plaatsen voor de districtsfinale en ook districts-toestelfinales en de halve landelijke finale.

De ochtend begon met de pupillen II. Dat zijn voor OKK Indy Pangan en Lois Straver. Lois was alleen de hele week al ziek geweest en daarom niet fit. Desondanks ging ze er toch voor. 

Ze begonnen op vloer. Indy als eerste. Ze sprong voor het eerst de arabier flikflak salto. Erg knap, want het is een element die ze pas sinds de laatste trainingen alleen doet. Ze turnde haar oefening uit, maar wel met wat slordigheidsfoutjes. Lois zag erg tegen de vloer op. Het is de langste oefening die je in de meerkamp moet turnen en waarbij je ook explosief moet zijn om je series te halen. Lois vocht zich er doorheen. De elementen waren wat moeizaam, maar ze werkte erg netjes. Ook Lois sprong de arabier flikflak salto. En die turnt ze ook nog niet zo lang. 

Het tweede toestel sprong. Indy haar beste toestel en dat liet ze zien. Een strakke overslag en een mooie streksalto. Cijfer: 13,500. En haar beste toestel uiteindelijk, want ze behaalde hier een 4e plaats. Lois is vrij lang voor haar leeftijd en groeit nog steeds door, waardoor zij wat meer moeite heeft om haar hele lichaam gestrekt in het rond te turnen. Ze gaf wat ze nog in zich had en liet twee prima sprongen zien. Ook was voor Lois sprong het beste toestel. Haar cijfer: 12,600 en een 9e plaats. 

Door naar de brug. Indy maakte het op de training nog even spannend, want de kip wilde niet zo goed lukken. Op de wedstrijd had ze genoeg adrenaline en lukte de kip goed en kon ze zelfs gelijk door met de buikdraai. Ook de salto, die nog best een beetje spannend is, liet ze netjes aan de jury zien. Lois had het zwaar met de kip, maar wist de kip nog net te halen. Ook zij vind de salto best een beetje spannend, maar die ging erg goed.

Op het onderdeel balk moesten ze de wedstrijd afsluiten. Voor beide niet echt het favoriete toestel. Indy heeft duidelijk laten zien dat ze weet wat vechten is, maar helaas viel ze er bij de radslag af. Ze eindigde haar oefening met een nieuwe afsprong en bonuselement, de radslag-salto. Net zoals Indy had ook Lois flink wat last van wiebels. Ze vocht zich op de balk door haar oefening heen en eindigde net als Indy met die radslag-salto. Ook voor Lois een nieuwe afsprong. Helaas had ze niet door dat ze op de balk een element was vergeten. Want haar blije gevoel moest al snel plaats maken teleurstelling. Jammer, maar helaas niets meer aan te doen. Deze fout maak je nooit meer. En met de voorbereiding die ze had afgelopen week (niet, want ze was ziek) kan ze toch trots zijn op zich zelf. De hele wedstrijd uitgeturnd!

Indy einigde op de 9e plaats en Lois op de 13e plaats. 

In de tweede ronde kwamen er nog meer turnsters op de vloer in actie. Dit keer de pupillen I die ook het niveau N3 turnen.

 

Yasmin liet op sprong zien wat ze kan, maar kan daar nog wel wat winst behalen. De overslag luktte, maar is nog een beetje langzaam en de salto kan ze uitbouwen naar streksalto, waar ze al hard mee bezig is. Op de rekstok liet ze een mooie oefening zien die zelfs goed was voor een 3e plaats! Met een mooi cijfer van 12,700. Op de balk turnde ze wat klein en ingehouden, maar de jury waardeerde haar oefening met een hoger cijfer dan verwacht. Op vloer maakte ze de wedstrijd netjes af. Met een 8e plaats mag ze al erg tevreden zijn.

 

Chelsea Bruijn begon op het toestel sprong erg sterk. Met een strakke en krachtige overslag en mooie gestrekte salto wist ze een 2e plaats te behalen op dit toestel. Met het cijfer: 13,575. Ook op de resktok turnde ze erg netjes. Chelsea is een turnsters die sowieso scoort op netheid. Op de balk moest ze helaas een keer voortijdig de balk verlaten. De sierlijke tunster deed op vloer haar best, maar er zaten wat kleine foutjes in. Misschien dat het nog een beetje door de zenuwen kwam. Op dit toestel kan ze zich de volgende keer zeker nog verbeteren. Chelsea eindigide op de 12e plaats. 

 

Anna van Oost begon ook sterk op sprong. Vooral de streksalto deed weinig onder van die van Chelsea. En haar gemiddelde eindcijfer kwam aardig in de buurt. 13,250. Op de rekstok zat ze ook dicht achter een van haar clubgenoten (Yasmin). Met ook een hele goede en sterke oefening scoorde ze 12,650. En dat was goed voor een 4e plaats op de rekstok. Twee goede eerste toestellen, maar dan is het een kwestie van volhouden. En dat is op de balk toch best lastig. Waarbij Anna altijd best stevig op de balk kan turnen heeft ze de laatste tijd wat moeite met de radslagen. En helaas vandaag gingen die ook niet. Daardoor liet ze op de balk wat punten liggen. Op vloer ging het prima, maar kan ze eigenlijk nog wel ietsje beter. Anna moet vooral vasthouden wat ze op sprong en brug heeft laten zien en zich vooral op de verbeterpunten van de balk en vloer gaan letten en daarvoor gaan trainen. Anna eindigde op de 14e plaats. 

 

Neelysha de Kok kan springen als de beste. Heeft de hoogste streksalto van allemaal, maar dan moet je het wel op de wedstrijd laten zien. Helaas ging ze met haar billen op de mat. Erg zonde. Gelukkig liet ze wel een mooie overslag zien. Op de rekstok ging vooral het moeilijke en zware krachtstukje erg netjes en gecontroleerd. Op het tweede deel van haar oefening moet er nog wat getraind worden. Op de balk bleef ze staan en dat is echt voor Neelysha best knap. Alleen vergat ze een handstand te maken en dat zijn dan zure punten die je laat liggen. Op vloer behaalde ze haar beste resultaat. Met een 12,033 eindigde ze daar op de 12e plaats. In totaal was de 16e plaats voor Neelysha. 

 

Jessica Verschoor springt net als Yasmin al over de pegases en maakt een salto, maar kan daar nog wel wat winst behalen. Ook Jessica is op de training al hard bezig met de streksalto, maar deze wedstrijd kwam daarvoor nog iets te vroeg. Op de rekstok liet ze zien wat ze kan. Jessica moet hard werken op dit toestel en is op de goede weg. Op de balk houdt Jessica haar hoofd koel. Voor de meeste een struikelblok, maar Jessica vind het niet erg om de balk te doen en ook niet om als eerste te beginnen. Ook deze wedstrijd bleef ze netjes op de balk en dat leverde haar haar beste prestatie op. Met een 11,067 behaalde ze op de balk een 4e plaats. Op de vloer springt ze sinds kort ook de arabier flikflak. Zelf baalde ze nogal van haar bruggetje die niet lukte, maar volgende keer lukt dat bruggetje vast wel! Jessica eindigde op de 20e plaats. 

In februari hebben al deze meisjes nog een tweede kans. Het hoogste resultaat van de twee wedstrijden zal tellen voor doorstroming. Dus we gaan weer lekker verder trainen en maken ons klaar voor wedstrijd twee!


« terug