Home  »  Nieuws  »  Eerste en tweede bij turncompetitie verplichte oefenstof

Eerste en tweede bij turncompetitie verplichte oefenstof

26-03-2017
Eerste en tweede bij turncompetitie verplichte oefenstof
Afgelopen zaterdag vond de tweede wedstrijd van de turncompetitie plaats in Ridderkerk. Van 's ochtends 8.30 uur tot 's middags 14.30 uur kwamen elf teams van vier verschillende verenigingen in actie in de verplichte oefenstof.

In ronde 1 kwam team 1 van OKK Ridderkerk de vloer op. Dit team bestond uit Sanne Kranendonk, Sofie Li, Lois Straver, Anna van Oost en Yasmin Freire Dekker. In ronde 3 kwam OKK in actie met team 2. Dit team bestond uit Caithlin Karel, Indy Pangan, Jessica Verschoor, Neelysha de Kok en Chelsea Bruijn.

Bij het toestel sprong werd er door iedereen goed gepresteerd en dat was te zien in de resultaten. Team 1 behaalde een 2e plaats op dit toestel en team 2 ging daar zelfs overeen door het beste te presteren op dit toestel. De beste individuele resultaten waren van Neelysha (14,150 - 1e), Chelsea (14,125 - 2e) en Indy (14,075 - 3e).

Dan het volgende toestel de brug. Ook op dit toestel liet iedereen zich weer van zijn beste kant zien. Team 1 behaalde op dit toestel een 2e plaats en team 2 een 5e plaats. De beste individuele resultaten waren van Yasmin (13,750 - 2e) en Caithlin ( die hoog scoorde door twee nieuwe elementen als bonus te turnen) (13,500 - 5e).

Op het toestel de balk werd dit keer duidelijk beter geturnd dan op de eerste turncompetitie. De vorige keer wisten maar drie meisjes zich zonder vallen door hun oefening te turnen, maar dit keer lukte het maar liefst zeven meisjes. Zeker voor Neelysha was dit een verrassing en ook voor Chelsea, die voor het eerst de radslag op de balk liet lukken. Team 1 nam de leiding op dit toestel. Mede door een beresterk optreden van Sanne. Team 2 behaalde een hele mooie 3e plaats op de balk. De beste individuele resultaten waren van Sanne (14,550 - 1e) en Jessica (14,200 - 3e).

Tijdens de vrije oefening lieten alle meisjes een keurige oefening zien. Jessica turnde zelfs voor het eerst de gesloten overslag en dat gelijk met succes. Ook Sanne liet op dit toestel zien hoe goed ze is. Ze stak er met kop en schouders boven uit. Team 1 werd eerste op dit toestel en team 2 werd derde. De beste individuele resultaten waren van Sanne (15,200 - 1e) en Sofie (14,600 - 4e).

De turnsters lieten met elkaar een hele goede en stabiele wedstrijd zien. Vooral de stabiliteit op balk en de ruim hogere cijfers op vloer dit keer zorgde voor de beste resultaten. Namelijk een eerste en een tweede plaats. Daar mogen we met z'n allen erg trots op zijn!

Overzicht eindklassement:

1. OKK Ridderkerk 1

2. OKK Ridderkerk 2

3. O&O 3

4. Olympia 1

5. O&O 4

6. De zilvermeeuw 1

7. De zilvermeeuw 3

8. O&O 2

9. Olympia 2

10. O&O 1

11. De zilvermeeuw 2