Home  »  Nieuws  »  Eerste turncompetitie voor turnsters pre instap

Nieuws

Eerste turncompetitie voor turnsters pre-instap

14-01-2018
Eerste turncompetitie voor turnsters pre-instap
Op zaterdag 13 januari werd de eerste turncompetitie verplichte oefenstof gehouden in Ridderkerk. In de eerste ronde kwamen alle pre-instappers in actie. Deze turnsters turnen een individuele wedstrijd tegen elkaar.

Voor OKK komen de meisjes uit in twee categorieën. 

 

De meisjes die geboren zijn in 2011 zijn de aller jongste meisjes en zij doen mee in de oefenstof: mini's. Er doen hier geen andere turnsters van andere verenigingen mee. Dat betekent dat voor OKK Linde-Sophie van der Ham, Guusje van Erk, Nikki Beekman en Sana Bouchti onderling tegen elkaar strijden.

 

Voor de jongste meisjes was het voor Linde- Sophie haar tweede officiële wedstrijd maar voor Guusje Sana en Nikki hun eerste wedstrijd. De meisjes begonnen met sprong en lieten allemaal een goede overslag zien. Alle meisjes scoorde hoog maar lieten of bij de eerste of bij de tweede sprong een steekje vallen, behalve Sana, zij liet twee goede sprongen zien en behaalde zo het hoogste cijfer.

Op brug behaalde Linde-Sophie het hoogste cijfer op de hielen gevolgd door Nikki en Guusje. Dat Sana een vechter is liet ze zien op de brug. Ondanks dat ze wat moeite had met dit toestel zette ze door en lukte het haar om de oefening af te maken. Op de balk en de vloer lieten de meisjes met zeer veel flair hun oefening zien. Zelden bij zulke jonge meisjes zoveel uitstraling gezien en zelfs de jury kon een glimlach niet onderdrukken en vertelde aan mij dat het een plezier was om deze meisjes te jureren. Een groter compliment kan je als trainsters niet krijgen. Linde- Sophie staat nu op de eerste plaats. Guusje tweede en Nikki en Sana, die allebei nog maar een paar maanden op de gym zitten behaalden de derde en de vierde plaats. Het is al bijzonder dat zij in zo korte tijd zulke mooie oefeningen lieten zien. Dit is nu de uitslag maar ook hier kan het een volgende keer zomaar eens een heel andere volgorde zijn. Spannend dus….

 

De uitslag:

1e - Linde-Sophie

2e - Guusje

3e - Nikki

4e - Sana

 

De turnsters geboren in 2010 doen mee in categorie pre-instap niveau D. In totaal doen er 14 turnsters mee van 4 verschillende verenigingen. Voor OKK doen hier de volgende vijf turnsters mee: Gea Boots, Elin Schot, Noa Knape, Tessa van Pelt en Kouatar Bouamar. 

 

De vijf OKK “pre- instappers” hadden aardig wat tegenstanders. Hun groep bestond uit 14 turnsters. Heel hard was er de laatste weken aan de vloeroefening gewerkt. Voor het mooi kwam de wedstrijd net een paar weken te vroeg maar wat hebben ze zich er goed door heen gewerkt. Alle meisjes deden hun oefening op muziek. Gea behaalde een mooie tweede plaats met haar vloeroefening. Gea en Elin waren de enige meisjes die alle onderdelen hadden geturnd. Mis je één onderdeel dan kan je dat zomaar 2 hele punten kosten. Dat was ook bij de balk het geval, sommige onderdelen werden nog niet duidelijk geturnd of zelfs vergeten. Tessa scoorde bij de balk bijzonder goed, zij maakte een prachtige handstand maar kon net niet op de balk blijven staan maar als dit niet gebeurd was, was zij op dit onderdeel ruim eerste geworden. Bij sprong kwam Gea de eerste keer niet over de kast en kreeg daardoor geen punten. Ook Kouatar moest genoegen nemen met één geldige sprong. Daarentegen liet Kouatar wel een prachtige balkoefening zien! Noa behaalde net als Gea en Tessa een hoog cijfer voor de brug.

 

De uitslag:

2e - Elin

6e - Tessa

8e - Gea

11e - Noa

14e - Koautar

 

Maar als volgende keer de oefeningen er bij iedereen goed in zitten kan het zomaar eens heel anders zijn.


« terug