Home  »  Nieuws  »  Eerste uitwedstrijd van de c selectie

Nieuws

Eerste uitwedstrijd van de C-selectie

19-03-2017
Eerste uitwedstrijd van de C-selectie
De tweede wedstrijd van de competitie was tegen OKK Gorinchem. Alweer een sterke tegenstander. Gelukkig waren er geen zieke deze keer en was het hele team compleet. Voor de meisjes was dit hun eerste uitwedstrijd ooit.

We begonnen de wedstrijd op sprong. Een onderdeel waar we veel op getraind hebben. En dit was te zien. Mirte behaalde de hoogste score van de wedstrijd. Een keurige 13.90 (1ste). Ook Gigi liet zien dit onderdeel te beheersen. Zij haalde een 13.15 dat goed was voor de 3de score van deze wedstrijd.
 
Het volgende onderdeel brug. Altijd lastig want zal het ophurken nu wel lukken? Bij Besma lukte alles deze brug oefening. Ze behaalde een keurige 12.30 (6de) op dit onderdeel. Leah haalde haar salto van de brug voor het eerst tijdens een wedstrijd. Helaas had ze een tussenzwaai teveel en viel ze met het ophurken waardoor haar score wat tegen viel 9,50 (12de).
 
Het derde onderdeel was balk. Dit blijft een struikelblok voor de meiden. Kyra zweerde dat deze balk echt dunner was dan de onze. Natuurlijk zijn alle balken even breed, maar het blijft altijd spannend. De meiden hadden veel moeite met de oefeningen. Het was Bente die het van de C selectie het beste deed (8,40).
 
Het laatste onderdeel was vloer. Een onderdeel waar we meestal heel goed in zijn. De spagaten waren keurig en ook de meeste sprongen ruim uitgevoerd. Helaas waren sommige meisjes wat onderdelen vergeten uit hun oefening waardoor er kostbare punten verloren gingen. Kyra liet een prachtige oefening zien wat zorgde voor een mooie score 13,00 (2de). Ook Sienna haar oefening hier wordt steeds beter.
We hebben veel vooruitgang gezien op sprong en brug. Ook heeft de jury ons nieuwe punten gegeven waar we mee verder kunnen werken.
 
 
De volgende wedstrijd is op 1 april thuis tegen Sparta.

« terug