Home  »  Nieuws  »  Eerste wedstrijd van het seizoen voor de pupillen

Nieuws

Eerste wedstrijd van het seizoen voor de pupillen

16-12-2018
Eerste wedstrijd van het seizoen voor de pupillen
Op zaterdag 15 december kwam een groot deel van de A-selectie in actie in Hellevoetsluis. In ronde 1 was het Lisa in de categorie pupil I N3. De ronde daarna volgden de pupillen II met Chelsea, Neelysha, Yasmin en Y.

Lisa begon haar wedstrijd om 8.30 uur in Hellevoetsluis. Ze begon op het toestel rekstok. Het eerste stukje is een krachtstukje en dat voerde ze erg netjes en beheerst uit. In het stukje daarna met zwaaien en draaien kan ze nog wel wat winst pakken de komende tijd. Goed begin van de wedstrijd. Ze scoorde een 10,200.

Door naar de balk. Erg knap dat ze zowel haar radslag op de balk als haar afsprong (radslag-streksprong) met de radslag liet lukken. Kleine verbeteringen zijn nog te maken in haar sprongen en daaitjes. Wat was Lisa blij dat ze op de balk was blijven staan! Ze scoorde op dit toestel haar best resultaat! 10,467 was goed voor een 9e plaats.

Op de vloer maakte ze voor het eerste de serie loopoverslag-overslag. Er is nog wel wat te werken aan de techniek, maar ze landde netjes op haar voeten! Lisa is ook hard aan het oefenen voor de arabier-flikflak. Ze hoopt dat ze die bij haar volgende wedstrijd kan laten zien! Cijfer vloer: 10,000.

Het toestel sprong bestaat uit twee onderdelen. De overslag over de pegases en een losse salto met de plankoline. De streksalto die ze voor het eerst sprong is nog net niet helemaal gestrekt, maar toch heeft ze ook hier al veel vooruitgang geboekt. Cijfer: 12,375.

Met een nette 11e plaats kan Lisa heel tevreden tereug kijken op de wedstrijd. Ze heeft geen grote fouten gemaakt. Voor de volgende wedstrijd kan ze vooral nog wat punten pakken op haar afwerking, maar daar gaat ze de komende tijd hard aan werken. 

 

In de wedstrijd na Lisa kwamen de pupillen II in actie. Er heerste best wel wat spanning, want hier en daar moeten er onderdelen geturnd worden die nog niet helemaal geautomatiseerd zijn. Pakt het dan goed uit op de wedsrijd met die extra wedstrijddruk?! Dat was de vraag....

Ondanks een vingerblessure en aangepast trainen de afgelopen drie weken was het Chelsea die de beste resultaten boekte voor OKK. Met alleen een val van balk had ze de stabielste wedstrijd. Op brug maakte ze nog wel een tussenzwaaitje voor haar salto, maar in januari gaat ze voor de salto direct uit steun. Haar kwaliteit is de afwerking. Ze heeft van zichzelf een mooie houding en werkt netjes. Haar hoogste score was voor de sprong, 13.200 en daar behaalde ze een mooie 3e plaats mee. Voor de meerkamp eindigde ze op de 11e plaats.

Neelysha volgde in het klassement met een 12e plaats. Ze had ook een val van balk, maar voor de rest was ze vrij stabiel. Wel moet ze echt werken aan de afwerking. Kromme knietjes zorgen voor best wat aftrek en dat is natuurlijk erg zonde. Sprong is ook haar beste onderdeel. Dat liet ze op deze wedstrijd ook weer zien met het cijfer 13,050 (5e). 

Yasmin was echt heel zenuwachtig voor deze wedstrijd, maar ze probeerde positief te blijven en in zichzelf te geloven. Niet te ver vooruit kijken naar de toestellen die nog moeten komen, maar stapje voor stapje de wedstrijd turnen. Op vloer startte begon ze met haar serie arabier flikflak salto. Een hele opluchting dat die serie lukte. Op sprong mist Yasmin wat sprongkracht en overtuiging, maar gelukkig kwam ze over de pegases heen. Haar favoriete toestel de brug ging goed. Op dit toestel scoorde ze haar hoogste resultaat. 11,350 (8e). Op balk moest ze helaas twee keer de balk voortijdig verlaten. Hier en daar is er wel wat ruimte voor verbetering, maar hopelijk heeft Yasmin door deze wedstrijd toch wat meer vertrouwen gekregen. Ze eindigde op de 16e plaats.

De laatste turnster volgde op de 18e plaats. Een beetje een wilde wedstrijd was het voor haar. Op verschillende toestellen leverde ze te veel energie, waardoor ze geen mooie landingen kon maken. Als ze wat stabieler weet te gaan turnen kan dat voor haar best een aantal plaatsen schelen. Ze heeft vandaag zeker 4 punten laten liggen. Erg zonde, want ze kan het wel. Gelukkig komt er nog een tweede districtswedstrijd aan (midden februari) en heeft ze nog een goede kans om een betere klassering te noteren.

 

Pupillen II


« terug