Home  »  Nieuws  »  Finale b selectie geturnd

Nieuws

Finale B-selectie geturnd

11-06-2015
Finale B-selectie geturnd
De B-selectie van OKK Ridderkerk heeft het dit jaar super goed gedaan. Naast 2 jeugd groepen die uitstekend geturnd hebben, waren er ook 2 senioren groepen. Zij troffen elkaar in de finale van het Rayon Turn Toernooi. Zij streden, naast tegen nog 3 andere verenigingen, ook nog tegen elkaar!

Op 6 juni jongstleden turnden beide senioren ploegen hun turnfinale in Gorinchem. Nadat de poule wedstrijden goed waren afgerond, werd duidelijk dat alle senioren meiden mochten deelnemen aan de jaarlijkse finale, het hoogst haalbare voor de de B-selectie.


Wel verdiend verschenen beide ploegen ten tonele om op het toestel brug te starten. De spirit zat er duidelijk in en de meiden kwamen goed uit de startblokken. Met flink wat mooie hoge opzwaaien, salto's en ondersprongen (soms zelfs mét draai) als afsprong werd hier goed gescoord! Anuschka Velthuizen zette de hoogste score neer voor OKK. Een goed begin is het halve werk, moeten de meiden gedacht hebben.

Helaas, niets is minder waar. Het tweede onderdeel op deze zonnige zaterdag was de balk. Een waar struikelblok zo bleek. Bijna alle meiden persteerden onder hun kunnen en moesten de balk vroegtijdig verlaten. Iets dat je jezelf niet kunt permitteren op een finale. Waren het de zenuwen? Erg jammer was het zeker, want op dit toestel zo veel punten laten liggen valt bijna niet meer goed te maken. Dasha Valieva liet zien een keurige oefening te beheersen en behaalde de meeste punten voor OKK.

Als derde onderdeel was het de beurt aan vloer. Hier was wat goed te maken! Gelukkig lieten de meiden dit ook duidelijk zien. Vloer is een sterk onderdeel en dat bleek ook in de einduitslag. Éen van beide teams won het toestel vloer op deze finale! Het was wederom Anuschka die de meeste punten bij elkaar sprokkelde voor haar team.

Na een ronde rust was het tijd voor het laatste toestel sprong. Dat ook hier winst valt te behalen tijdens de trainingen, was duidelijk. Over het algemeen werd er goed gesprongen en kwam iedereen goed over de Pegasus heen. Mylène Monsma deed dit met het hoogste cijfer van de OKK dames.

Al met al eindigde het team met Mylène, Melissa, Marjolein, Babette, Dasha en Amber op een 5de plaats. Daar waar het tweede team met hierin Anne-Ruth, Julie, Sterre, Anuschka, Jantine en Evi het net iets beter deed met een 4de plek.

Dit neemt niet weg dat het reuze knap is dat de meiden een plek hebben weten te veroveren in de jaarlijkse finale. Er is hard gewerkt op de wedstrijden en dat werpt zijn vruchten af. De leiding is dan ook zeker trots op het behaalde resultaat, al had er zeker meer in gezeten. Aandachtspunten zijn meegenomen zodat we ons nu kunnen klaarstomen voor de jaarlijkse individuele wedstrijd. 


« terug