Home  »  Nieuws  »  Froukje mons en eva schrik kwalificeren zich

Nieuws

Froukje Mons en Eva Schrik kwalificeren zich

08-02-2015
Zaterdag 7 februari vonden de districtswedstrijden plaats voor de turnsters in de 3e divisie. In de eerste wedstrijdronde turnden Froukje Mons bij de pupillen I, Eva Schrik en Jadee Phelipa bij de pupillen II.

Froukje Mons beet het spits af op de balk en dat deed ze heel netjes. Met een mooie radslag en handstand was ze goed op weg, helaas raakte ze bij de salto voorover van de balk met haar handen de mat aan, waardoor ze een punt liet liggen. Ze scoorde een 10,500 (18e). Op de vloer turnde ze de arabier flikflak die steeds een beetje beter wordt. Ze liet zien wat ze kan. Cijfer: 12,000 (16e).  Door naar de sprong. Hier turnde Froukje eerst de overslag over de pegases. Met een klein hoekje in haar heupen, kan ze dit de volgende keer nog een beetje verbeteren. Cijfer: 12,600. Haar tweede sprong was de arabier-streksprong, met alleen haar voeten uit elkaar op het eind scoorde ze 12,650. Voor sprong kwam ze op een gemiddelde score van 12,625 en een 14e plaats. Alleen nog de rekstok te gaan. Hier liet ze een prima oefening zien en behaalde een mooie 11,550 en een 5e plaats. Froukje werd overall 11e en plaatste zich voor de districtswedstrijd en de halve finale.

 

Eva Schrik en Jadee Phelipa begonnen de wedstrijd ook op de balk. Eva had had wat wiebels en ging er helaas af met haar radslag. Door haar nette afwerking was haar cijfer nog niet verkeerd, 11,067 (12e), maar er is nog wat winst te boeken. Jadee kreeg het voor elkaar om op de balk te blijven staan en turnde een prima radslag en handstand spagaat. Jadee moet gaan werken aan het bruggetje achterover en aan de afwerking. Haar cijfer: 9,800 (23e). Het tweede toestel was de vloer. Helaas voor Jadee ging het bij het inturnen mis bij de arabier dubbel flikflak. Met vooral schrik en een flinke schaafwond op haar arm, moest ze zich zien te herpakken. Eerst turnde Eva haar oefening voor de jury. Aan de dubbel flikflak moet nog even gewerkt worden, maar voor de rest een prima oefening. Cijfer: 10,85 (21e). Jadee besloot toch te gaan turnen, maar ze was nog wat van slag en besloot geen arabier flikflak te springen. Hierdoor liet ze kostbare punten liggen, maar ze liet wel zien dat ze een doorzetter is. Cijfer: 7,500 (34e). Bij sprong liet Eva eerst een streksalto zien, helaas was die alleen niet helemaal gestrekt en een overslag over de pegases. Ze scoorde 12,350 (32e). Jadee was weer terug in de wedstrijd en liet zien wat ze kon op sprong. Met een prima hurksalto en overslag scoorde ze 12,525 (27e). Op het laatste toestel de brug, waar de meiden aan een enkele brugligger turnen, liet Eva een mooie oefening zien. Cijfer: 12,733 (12e). En Jadee haar oefening was ook netjes, alleen een klein stapje bij haar salto af. Cijfer: 11,733 (24e). Eva werd overall 15e en plaatse zich voor de districtswedstrijd en Jadee werd 29e.

 

 


« terug