Home  »  Nieuws  »  Geen successen bij districtsfinale

Nieuws

Geen successen bij districtsfinale

23-03-2015
Geen van de zes deelnemende turnsters wist zaterdag bij de districtsfinales een top-tienplaats te bemachtigen. Gezien de uitslag van de voorgaande regiowedstrijd zat dit er sowieso niet voor iedereen in.

Marleen Lodder begon bij de jeugd 2 de wedstrijd goed op brug, maar moest bij balk tweemaal het toestel verlaten waarmee haar top-tienklassering niet meer mogelijk werd. Bij vloer herstelde zij zich prima en werd daar 3e (11.85) met goede acrobatische series en ook goede sprongen. Bij sprong deed ze wat er van haar verwacht werd. Haar eindklassering: 13e plaats.

Froukje Mons turnde bij de pupillen I in de eerste ronde. Op vloer, sprong en brug liet ze prima oefeningen zien, maar helaas liet ze punten liggen door een val van balk. Ze eindigde als 25e.

 

In de volgende ronde kwamen Ferah Dur en Elisa van Halem op de wedstrijdvloer. Zij begonnen bij vloer waar Elisa een nette oefening neerzette (10.65). Ferah scoorde 9.80. Bij sprong deden ze het beiden erg netjes met tweemaal een overslag halve draai. Score 11.475 voor Elisa en 11.425 voor Ferah. Bij brug deed Elisa wat er van haar verwacht werd met 10.75, Ferah (8.85) had pech, want ze buckte zo netjes en hoog op, dat ze net over haar steunpunt viel en dus het toestel moest verlaten. Bij balk (10.00) revancheerde ze zich en werd met een oefening zonder vallen èn een wisselspagaat tiende bij dit toestel in het veld van 37 deelneemsters. Hier was het Elisa die een keer naar de grond moest na een mislukte pirouette. Score 8.700. Elisa werd in het eindklassement 14e en Ferah 27e . Eva Schrik kwam uit bij de pupillen II in de tweede ronde en begon op brug. Na haar ¾ reus kwam ze niet goed omhoog, waardoor ze een hapering had. Op balk was ze extra zenuwachtig voor de radslag, maar ze moest juist bij het bruggetje achterover de balk verlaten. Op vloer en sprong liet ze prima oefeningen zien. Op sprong liet ze voor het eerst een arabier-flikflak zien, waardoor haar uitgangswaarde omhoog ging ten op zichtte van de vorige wedstrijd. In een sterk veld werd Eva 35e.

“Zou Kim van Vliet, die bij de regio net als Marleen Lodder met een 4e plaats het erg goed deed in staat zijn mee te draaien in de top”, was de vraag bij de start van de senioren in ronde drie. Ze begon bij sprong met twee overslagen hele draai en een score van 11.75. Daarna was brug aan de beurt. Ze werkte hier uiterst netjes en in een hoog tempo. Ondanks een tussenzwaai werd ze met 10.900 tweede op dit toestel.  Een prima prestatie dus. Bij balk moest ze echter ook tweemaal naar de grond, waardoor voor haar een goede klassering niet meer in zicht was, mede doordat de rest van haar oefening, die volgens de meegereisde supporters helemaal zo slecht niet was, erg streng gejureerd werd. Bij vloer deed ze het met 11.20 en een 8e plaats prima, hoewel ze zelf vond dat het nog beter had gekund. Dat kan ze dan in april, samen met Marleen en Elisa bewijzen op de halve landelijke finale in de derde divisie. Kim eindigde op een 16e plaats.


« terug