Home  »  Nieuws  »  Goud voor sanne kranendonk en brons voor sofie li

Nieuws

Goud voor Sanne Kranendonk en brons voor Sofie Li

29-01-2017
Goud voor Sanne Kranendonk en brons voor Sofie Li
En de 2e districtswedstrijd voor de pupillen II zit er ook weer op! Sanne Kranendonk had de beste papieren. De vorige keer had ze de wedstrijd ruim gewonnen, dus er werd ook wel weer wat van haar verwacht. Ondanks dat ze bijna vrijwel zeker was van doorstroming is een tweede keer goed presteren best lastig. Maar Sanne deed het alsof het geen moeite kostte. Sofie Li had de vorige keer wat punten laten liggen en moest proberen dit keer wat stabieler te turnen en dat deed ze! Voor Caithlin Karel was de vorige wedstrijd een teleurstelling geworden door een erg grote blaar op haar hand. Ook zij liet zien veel beter te kunnen. En dat resulteerde in mooie resultaten!

Een mooie start op het toestel sprong. Alle turnsters doen 1x de overslag over de pegases en de turnsters van OKK turnen de 2e sprong allemaal een arabier-flikflak. Alle drie turnden naar behoren. Caithlin scoorde 13,200 (een 2e plaats!), Sofie scoorde 12,625 (7e) en Sanne zette de toon door 13,575 te scoren (1e op dit toestel!).

Op de brugligger turnde Caithlin een hele nette oefening. De vorige wedstrijd had ze door haar blaar haar oefening niet uit kunnen turnen. Jammer genoeg schoot ze met haar salto door naar achter en belandde daardoor op haar rug. In ieder geval blij dat ze alles had kunnen doen en de salto helemaal alleen. Nu nog de timing oefenen voor de landing van de salto. Op wedstrijden is de landing net iets lager, dan de landing in onze eigen zaal. Cijfer: 11,050 (16e). Sofie liet een oefening naar kunnen zien, maar moest net als Caithlin flink corrigeren in haar landing met de salto. Ook kan zij nog wat trainingen aan de slag om alles wat ruimer te turnen. Cijfer: 12,450 (8e). Sanne turnt het ruimst van alle drie. Haalde net haar bonus niet met de hoge opzwaai voor de buikdraai, maar voor de rest was er weinig op aan te merken. Sanne kan nog aan de slag met de streksalto af. Nu turnt ze namelijk de hurksalto. Cijfer: 13,000 (3e).

Op de balk moest Sanne als eerste. Zonder vallen en zelfs het moeilijke element tiktak turnde ze een hele nette oefening. Met haar sprongenserie kan ze nog aan slag, maar dat is echt de puntjes op de i zetten. Met een 12,233 nam ze ook op dit toestel de leiding. Sofie volgde haar voorbeeld. Bleef keurig op de balk. Zelfs met het altijd lastige element bruggetje. Cijfer: 10,933 (4e). Caithlin moest helaas 1x de balk verlaten met de radslag en kan op dit toestel haar moeilijksheidswaarde nog wat gaan opschroeven. Met mooie loopsprongen en een goed tempo scoorde ze 10,500 (10e).  

Op het laatste toestel vrije oefening kunnen de meiden alle drie hun ei kwijt. Ze zijn er goed in en hebben er plezier in. Sofie liet een keurige oefening zien en behaalde daarmee een 12,700 (4e). Caithlin volgde als tweede. Dit keer ging haar arabier-flikflak-salto wat minder en waren er hier en daar wat slordigheidsfoutjes, maar overall een prima oefening met als cijfer 12,000 (7e). Sanne sloot de wedstrijd af op vloer en scoorde met een nette oefening een 12,650 (5e).

 

Sanne is vrijwel zeker van doorstroming met 2x een 1e plaats! Sofie verbetrede zich ruim van een 15e plaats naar een 3e plaats! Ook zij heeft een grote kans op doorstroming naar de halve finale. Caithlin ging ook met sprongen vooruit. Van een 19e plaats naar een 8e plaats. Het blijft nog even spannend. Komende week zullen we horen wie zich definitief geplaatst heeft voor de halve finale en/of districtsfinale.


« terug