Home  »  Nieuws  »  Goud voor sanne kranendonk

Nieuws

Goud voor Sanne Kranendonk

17-12-2017
Goud voor Sanne Kranendonk
Op zaterdag 17 december werd er door de jeugd I N4 van de A-selectie geturnd in Hellevoetsluis. Voor OKK zijn dit Sanne Kranendonk en Sofie Li. De turnsters proberen zich via deze districtswedstrijd te plaatsen voor de districtsfinale en ook districts-toestelfinales en de halve landelijke finale.

De wedstrijd begon op het toestel brug. Beide lieten nette oefeningen zien. Ze kunnen op dit toestel nog wel aan het werk. Wanneer ze opzwaaien maken boven horizontaal en een streksalto in plaats van een hurksalto als afsprong, dan kunnen ze nog wat bonussen pakken wat gunstig is voor de uitgangswaarde. Sofie scoorde een 11,750 (6e) en Sanne een 12,500 (4e). 

 

Op het volgende toestel de balk moesten beide meisjes 1x voortijdig de balk verlaten. Zonde, want je laat er een punt mee liggen, maar gelukkig turnen ze beide voor de rest goede oefeningen. De sprongenseries zijn al echt vooruit gegaan. Sofie scoorde een 10,133 (8e) en Sanne behaalde zelfs met een val een 11,867 (2e). 

De spannendste toestellen zaten er toen op. Ze turnden iets meer met alleen nog gezonde spanning de rest van de wedstrijd uit. Op vloer turnen Sanne en Sofie beide de maximale uitgangswaarde wat erg knap is. Ze behaalden dan ook erg mooie cijfers op dit toestel. Sofie scoorde eem 12.100 (5e) en Sanne een 12,550 (2e).

 

Het laatste toestel is de sprong waar deze turnsters een zelf gekozen sprong mogen maken met de plankoline over de pegases. Als je een moeilijkere sprong springt, dan ga je uit van een hogere uitgangswaarde. Ze laten beiden zien dat ze goed mee kunnen op dit toestel. Sofie sprong twee keer een half in, half uit. Ze behaalde een 12,775 en dat was goed voor een mooie 2e plaats op dit toestel. Sanne springt als enige in deze wedstrijd een half in, heel uit. Een stapje moeilijker en haar uitgangswaarde is ook 0,4 hoger dan de sprong van Sofie. Door ook de sprong nog eens goed uit te voeren behaalde ze ruim de hoogste score. Namleijk een 13,200. En dus een eerste plaats op dit toestel.

 

Sofie scoorde in totaal 46,758 en dat was goed voor een 6e plaats. Heel erg netjes! En Sanne stak er met kop en schouders bovenuit. Ze scoorde 50,117 en liet de rest ver achter zich. Goud voor Sanne dus!

In ferbruari turnen deze meiden hun tweede districtswedstrijd. Het hoogste resultaat van de twee wedstrijden zal tellen voor doorstroming. De resultaten per toestel tellen ook mee. Hoostwaarschijnlijk maken de eerste twee turnsters per toestel kans op de toestelfinales van het district. Sanne staat er goed voor met haar eerste plaats in de meerkamp en 1e plaats op sprong en tweede plaats op balk en vloer. Voor Sofie blijft het nog wat spannender, want we weten nog niet of de 6e plaats genoeg zal zijn voor doorstroming naar de landelijke halve finale, ondanks dat zijn wel al heel erg tevreden met haar resultaat. Er stromen ieder jaar namelijk maar weinig meisjes door naar de landelijke halve finale en dat komt omdat er landelijk veel turnsters in deze categortie mee doen. Dus per district is er dan maar een klein groepje wat doorstroomt. Op sprong werd zij wel 2e en dat is dan goed voor een plaatsje in de sprongfinale van het district waarschijnlijk. 

 


« terug