Home  »  Nieuws  »  Jeugd a prima start rtt

Nieuws

Jeugd A prima start RTT

10-02-2016
Jeugd A prima start RTT
De jeugd turnsters van de B-selectie startten op zaterdag 30 januari hun eerste wedstrijd tegen Sparta Dordrecht. Met een drietal 'nieuwe' turnsters in het team én een niveau hoger turnen, werd het een spannende middag! Zouden de meiden bestand zijn tegen het turngeweld dat Sparta hen bood? Er klaar voor waren ze zéker! Na maanden oefenen op de nieuwe oefenstof, werd het tijd om dit in de praktijk te brengen.

Het jeugd A team van de B-selectie verscheen aan de start met 10 turnsters. Per wedstrijd mogen er maar 8 meisjes turnen voor een cijfer, maar we hadden het geluk dat iedereen aan de start mocht verschijnen! Zo konden ook de nieuwe turnsters binnen het team ervaring opdoen. Uiteindelijk bleek dat dit nergens voor nodig was en dat er super goed gepresteerd werd!

De wedstrijd werd begonnen op de toestellen balk en vloer. 
De balk blijft altijd zo onwijs lastig omdat deze zo smal is. Cijfers die door de jury werden gegeven, waren dan ook wat aan de lage kant helaas. De balk moest te vaak verlaten worden of elementen werden niet helemaal juist geturnd. Robrina turnde haar eerste wedstrijd bij ons en liet gelijk zien dat zij zeker van waarde was voor het team. Met 11.45pnt. behaalde zij de hoogste score op dit toestel en werd ze ook nog eerste van alle turnsters overall op deze dag! Demi deed hier op de balk nauwelijks voor onder en scoorde ook een heel mooi cijfer, 10.75pnt. OKK won dan ook dit toestel.

Op het toestel vloer werd ook strak geturnd en dit resulteerde wederom in hele mooie cijfers. Manuela, Anthe en Iris lagen dicht bij elkaar in scores. Zij behaalden resp. 12.50pnt, 12.20pnt en 11.35pnt. Met super mooie, gracieuze oefeningen op muziek won OKK ook dit toestel.

Nu werd het tijd voor sprong en brug. Beiden ook sterke toestellen voor OKK. 
Op brug scoorden Rosalyn en Sara hier hoog, zij kregen resp. 12.95pnt en 12.50pnt. van de jury. Zeker cijfers om heel erg trots op te zijn, een eerste en tweede plek in het totale deelnemersveld op dit toestel. Én nogmaals winst voor dit sterke team.


Als afsluiting was het de beurt aan de sprong. Dat hier nog verbetering in zit was duidelijk en hier wordt tijdens de trainingen dan ook hard aan gewerkt. Britt behaalde 12.55pnt op haar eerste, echte turnwedstrijd en werd hiermee de 2de OKK turnster op dit toestel. Zowel Evi als Noa sprongen ook erg goed en kregen 12.425pnt en 12.025pnt van de jury. Voor de vierde keer op rij, winst op dit toestel!

En u begrijpt, één en één is twee.... OKK won de wedstrijd tegen Sparta met overmacht! 
Op naar de volgende wedstrijden op de planning.

Zaterdag 13 februari turnen de meiden om 16.00 uur thuis in gymzaal de Werf in Slikkerveer. U bent welkom om een kijkje te komen nemen!

 

« terug