Home  »  Nieuws  »  Kampioen jeugd d1 rayon dordrecht

Nieuws

Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht

05-06-2016
  • Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
  • Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
  • Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
  • Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
  • Kampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
Kampioen Jeugd D1 Rayon DordrechtKampioen Jeugd D1 Rayon DordrechtKampioen Jeugd D1 Rayon DordrechtKampioen Jeugd D1 Rayon DordrechtKampioen Jeugd D1 Rayon Dordrecht
De Jeugd A turnsters van de B-selectie mochten afgelopen zaterdag hun wedstrijdseizoen afsluiten door kampioen te worden in de hoogste RTT jeugd categorie: voorgeschreven D1!!

De Jeugd turnsters hadden in de poule wedstrijden nog niet verloren. Dat bood perspectief voor de finale wedstrijd. Hierin zouden zij DVO Dordrecht treffen, welk in de poule wedstrijd verloor van OKK met een overbrugbaar verschil in punten. Er moest dus wel degelijk hard gewerkt worden.

Om 13 uur startten Robrina Eleonora, Manuela Hietbrink, Sara Bulbul, Iris Bezemer, Britt van Campen, Noa Belder, Demi Wiltenburg, Anthe Steenstra, Evi de Koning en Rosalyn van der Staaij hun wedstrijd op het onderdeel sprong. Hier werden salto's en overslagen gesprongen, allen even mooi! Een goed begin dachten we zo!

Toen was het de beurt aan het toestel brug. Hier werden wat steekjes laten vallen en beide juryleden moesten hier en daar even discussieren. Al met al deden de meiden het prima en werkten erg netjes.

Daarna was het balk, dat smalle ding dat altijd voor zenuwen zorgt. De 6 turnsters van OKK hadden ook zeker zenuwen, dit was te zien. Er werden zo her en der wat dingen vergeten en slechts 1 turnster, Demi, wist zonder vallen haar oefening af te maken. Hier kreeg de leiding het toch wel lichtelijk benauwd. Want we zouden toch niet zomaar net de winst uit handen gegeven hebben?!

Op vloer werden de meiden nog even bij elkaar geroepen voor een korte peptalk. Er móest super netjes geturnd worden op vloer, wilden we de winst nog pakken. Nou, deze peptalk had wat teweeg gebracht, want op wat hele kleine foutjes na, werd er echt uitzonderlijk netjes gewerkt. 

Al met al mochten deze meiden, na hun goede presteren in de poule wedstrijden en op de finale, het ereschavot beklimmen. De meiden stonden er nog een beetje beduusd bij, maar dit werd al gauw goedgemaakt met een flink gejoel! Wat een onwijs knappe presatie wederom en wat zijn we allemaal trots op de turnsters!


« terug