Home  »  Nieuws  »  Kans op finale b selectie senioren

Kans op finale B-selectie senioren

06-04-2016
Kans op finale B-selectie senioren
Op zaterdagochtend 2 april turnden de senioren B van de B-selectie hun laatste turnwedstrijd in de competitie. Deze wedstrijd móest gewonnen worden om zo nog kans te maken op een plek in de finale, welke begin juni geturnd zal worden. Het was dus erop of eronder voor OKK! Er moest goed geturnd worden om zo de winst in de wacht te slepen.

Om 9.00 uur begon de wedstrijd tegen OKK Gorinchem. Het team van Gorinchem had wat pech met maar 4 turnsters en 2 geblesseerden. Er werd gekozen voor 4 tellende scores en zo mochten zij geen foutjes maken. Uitgemaakte zaak zou je zeggen, met 7 turnsters van OKK Ridderkerk (Kate was helaas ziek). Niets was echter minder waar, aangezien er een aantal scores voor OKK vooraf moesten afvallen. En ja, daar moesten de juiste keuzes in gemaakt worden.

Op het toestel sprong kwam OKK Ridderkerk prima uit de verf. Er werd knap gesprongen en de meiden lieten zien klaar te zijn voor deze uitdaging. Maria en Pascale behaalden de hoogste punten voor dit team. Zij werden respectievelijk 2de en 4de op dit onderdeel. Samen met de andere 2 scores die telden, won OKK dit eerste toestel nipt.

Hierna was het de beurt aan de brug. Dit is altijd een onderdeel waar nog wat winst te behalen valt, maar vandaag werd er nauwelijks onder het kunnen gepresteerd. Christine en Kim behaalden hier hoge punten, Christine werd zelfs derde op dit toestel! Met maar 0.20pnt minder werd Kim hier vijfde. Ook hier ging de overall winst naar het team van Ridderkerk.

Als derde was het de smalle balk die bedwongen moest worden. Een andere balk dan in je eigen zaal is altijd wat lastiger. Er werden hier en daar ook wat steekjes laten vallen helaas, maar dit mocht de pret niet drukken! Mede door de scores van Pascale, eerste plaats, en Dasha, tweede plaats werd de winst hier binnen gesleept.

Dan was het, last but not least, tijd voor de vloer. Dit is altijd een sterk onderdeel van deze meiden en Aleyna liet zien haar oefening inmiddels prima onder de knie te hebben. Een vierde plaats op dit onderdeel en ook dit toestel ging met winst naar OKK Ridderkerk!

U raadt het al, de uiteindelijke winst lag in handen van de Ridderkerkse turnsters. Met bijna 9 punten verschil zeker de moeite waard! Leiding was dan ook zeer tevreden over de inzet op deze vroege ochtend.

Nu is het afwachten op de andere vereniging die ook nog kans maken op een finaleplek. Spannend dus!