Home  »  Nieuws  »  Kim van vliet wint medaille

Nieuws

Kim van Vliet wint medaille

08-02-2015
Zaterdag 7 februari vonden de districtswedstrijden plaats voor de turnsters in de 3e divisie. In de tweede ronde kwam Kim van Vliet voor OKK Ridderkerk in actie bij de senioren. Cato Steehouwer turnde tegelijkertijd de achtste finale in Eindhoven bij de jeugd in de 1e divisie.

Kim begon op balk en turnde een redelijk goede oefening. Hier en daar wel een kleine wankeling en bij haar verbinding van radslag-arabier moest zij helaas de balk verlaten door middel van een val. Ze behaalde een 6e plaats op balk, maar verrassend genoeg ook op brug. Op vloer liet zij een keurige oefening zien, maar op artistiek gebied liet zij nog wat puntjes liggen en scoorde uiteindelijk een 10,37. Op sprong was het even spannend want Kim zou vandaag een nieuwe sprong gaan uitproberen, nl. Tsukahara gehurkt. Met inturnen ging de sprong niet helemaal naar behoren, maar ook haar andere sprong, overslag 1/1 draai ging niet helemaal super. Een zenuwslopende beslissing voor de leiding: welke sprong gaan we doen op de wedstrijd? Uiteindelijk toch voor zekerheid gekozen en de nieuwe sprong uitgesteld voor een volgende wedstrijd. Met een 11,8 voor sprong behaalde Kim een medaille in het eindklassement met een 5e plaats en mag hiermee zowel naar de districts- als halve finale.

 

Cato Steehouwer turnde tegelijkertijd bij de jeugd 1e divisie in Eindhoven. Zij had zich al in Amsterdam verzekerd van een plekje in de kwartfinale, maar moest dan wel op deze achtste finale aanwezig zijn. Ze benutte de extra wedstrijd goed. Ze begon bij sprong en behaalde hier gelijk haar beste prestatie. Met twee overslagen halve draai en 11.625 werd ze zevende op dit toestel. Bij brug beheerst ze de reuzendraaien nog niet en dat kost dus punten, maar bij balk turnt ze wel alle basiselementen en ook wat bonussen, zoals een flikflak en een arabier. Die twee elementen lukten, maar met de tiktak moest ze de balk verlaten. De balk was verder wel wat wankelig en dus mocht ze tevreden zijn met de score van 10.267. Bij vloer zette ze de hoogste score neer na een prima verlopen oefening: 12.500. Met 41.092 verbeterde ze haar score met ruim 3 punten ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ziet ze kans om in maart ook de reuzendraaien te turnen dan kan ze misschien zelfs nog een ronde verder komen.    

 


« terug