Home  »  Nieuws  »  Koninklijke onderscheiding liesbeth grootendorst

Nieuws

Koninklijke onderscheiding Liesbeth Grootendorst

03-11-2019
Koninklijke onderscheiding Liesbeth Grootendorst
Trainster Liesbeth Grootendorst werd zaterdagavond tijdens de uitvoering verrast met een koninklijke onderscheiding, die ze ontving voor haar grote verdiensten voor OKK en andere maatschappelijke verdiensten.

Tijdens de avonduitvoering van gymnastiekvereniging OKK stond opeens de burgemeester van Zwijndrecht in de zaal. Niet opeens voor het bestuur - die waren op de hoogte – maar wel voor trainster Liesbeth Grootendorst die woonachtig is in Heerjansdam. Liesbeth, die al meer dan 50 jaar lesgeeft bij OKK, heeft ook 4 jaar in het bestuur van OKK gezeten. Naast lessen voor de recreanten is ze al heel snel begonnen met lesgeven aan de selectiegroepen en dat doet ze nog steeds. Op zaterdagochtend traint ze samen met twee anderen de jongste talenten van de A-selectie. Ze was ook jarenlang degene die tijdens de jaarlijkse uitvoeringen van OKK verantwoordelijk was voor de decors.

Daarnaast doet ze heel veel werk voor de hervormde gemeente in Heerjansdam, dat onder de gemeente Zwijndrecht valt. Ze organiseert daar diensten met een bijzonder karakter en sinds een aantal jaren bijeenkomsten speciaal voor vrouwen. Zo had ze de avond voor de uitvoering nog een vrouwenavond in de kerk op het Dorpsplein in Heerjansdam voor 250 vrouwen georganiseerd. Zaterdagochtend stond ze al weer klaar om bij de uitvoering van de gymnastiekvereniging speaker te zijn. Ze kreeg van burgermeester van der Loo een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Ze mag zich voortaan lid in de orde van Oranje Nassau noemen.

Het bestuur is natuurlijk trots zo iemand in hun gelederen te hebben. Voorzitter Bianca Klapwijk reikte haar namens OKK een bos bloemen uit. Secretaresse Gina Mom, die het gehele, lange traject van aanvraag tot uitreiking heeft begeleid, verdient zeker ook een pluim. Zij was al op het moment dat Liesbeth vorig jaar in november een bondsonderscheiding van de KNGU kreeg uitgereikt al bezig met de aanvraag.

Na de uitreiking was er een korte bijeenkomst met koffie en gebak voor familie en vrienden in het bruine café van de Fakkel, maar na de pauze van de avonduitvoering was Liesbeth met lintje en al direct weer op haar post om het tweede deel van de uitvoering aan elkaar te praten.


« terug