Home  »  Nieuws  »  Lois straver aan kop bij pre instap

Nieuws

Lois Straver aan kop bij pre-instap

29-03-2015
Lois Straver aan kop bij pre-instap
Zaterdag 28 maart was de tweede wedstrijd van de competitie voor de pre- instappers.

Voor de turnsters  is dit een individuele wedstrijd. Er zijn 3 wedstrijden en de uitslagen worden bij elkaar opgeteld. Na deze 3 wedstrijden wordt dan bepaald wie uiteindelijk bij de drie besten behoren.

Voor OKK komen 4 meisjes uit n.l. Romy Tuithof, Lois Straver, Sanne van der Keur en Indy Pangan. Alleen Romy heeft vorige jaar al een keer meegedaan en turnt nu dan ook een hoger nivo. Voor de andere 3 meisjes is het hun eerste jaar dat zij wedstrijd turnen en voor Indy was het zaterdag zelfs haar eerste keer.

De meisjes beten de spits af bij de balk. Lois begon en liet en prachtige balkoefening zien die werd beloond met12,725 ook Sanne liet zien dat zij vooruit was gegaan vergeleken met haar eerste wedstrijd. Zij eindigde net iets onder Lois. Romy liet een mooie oefening zien, strak en lenig maar moet nog gaan werken aan haar koprol . Indy verraste ons met het op één na hoogste cijfer van het hele veld n.l.13.150.

Opgelucht gingen de meisjes daarna naar de lange mat. Hier kan je tenminste niet van af vallen.

Lois behaalde hier een gedeelde eerste plaats met haar strakke goed afgewerkte oefening. Indy en Lois turnde hier een nieuw onderdeel in wat een bonus waard is. Een overslag met de plank. Ook Sanne liet zien wat een vooruitgang zij geboekt heeft vergeleken met de vorige wedstrijd. Romy turnde voor het eerst een arabier flikflak in haar oefening op muziek. Ontzettend goed voor haar leeftijd dat zij dit al in haar oefening heeft.

De sprong ging bij iedereen goed maar weer verraste Indy ons met haar sprong door als tweede te eindigen van de twaalf meisjes.

Bij de brug liet Romy een keurige oefening zien die werd beloond met13,550. ook de andere meisjes beheersen steeds beter dit onderdeel. Sanne wil nog iets te snel haar oefening doen waardoor er wat schoonheidsfoutjes in zaten. Met wat meer rust komt dat zeker ten goede bij een volgende wedstrijd Ook Indy maakte wat zwaaien teveel waardoor haar cijfer zakte maar dat zal haar een volgende keer zeker niet meer gebeuren.

De uitslag was als volgt: Lois een tweede plaats . Romy op de derde plaats. Indy en Sanne eindigde op een zevende en achtste plaats.

Na twee wedstrijden staat Lois op een gedeelde eerste plaats en Romy op een derde plaats

Het wordt dus spannend de volgende wedstrijd . Houden zij dit vast???   


« terug