Home  »  Nieuws  »  Lotte van noort naar finale 2e divisie

Nieuws

Lotte van Noort naar finale 2e divisie

09-04-2017
Lotte van Noort naar finale 2e divisie
Op zaterdag 8 april werd er naar het verre Winterswijk gereden. Daar moest Lotte van Noort in actie komen bij de halve finale in categorie jeugd I N3.

Ze mocht beginnen op het toestel sprong. En daar liet ze twee keer een goede half in, half uit zien. De techniek was prima. Ze kan nu nog gaan werken aan een stabielere landing en een moeilijkere sprong. Zo is ze op de training bezig met half in, heel uit, maar deze wedstrijd was nog een beetje te vroeg om die sprong op de wedstrijd te laten zien. Met 11,700 behaalde ze een 16e plaats.

Het tweede toestel was de brugligger. Een kleine aanpassing is gedaan in de training van een gesloten handstand naar een spreidhandstand. De spreidhandstand voert ze met gestrekte benen uit en dat zorgt voor minder aftrek. De handstand bereikte nog niet helemaal de verticaal, maar er was verbetering, omdat ze zonder stop van de handstand door ging naar de reus. Het tempo was in haar wedstrijdoefening helaas dit keer niet zo hoog, maar we weten dat ze het kan en hopelijk kan ze dat de volgende keer ook laten zien. Zo haalt ze iedere wedstrijd net weer wat hogere punten en konden we erg tevreden zijn met haar cijfer. Ze scoorde 14,250 en daarmee werd dit ook haar beste toestel. Een 9e plaats in de toestelklassering.  

Op naar de balk. Altijd spannend. Lotte zat prima in de wedstrijd en we hadden er alle vertrouwen in. Tijdens het inturnen kozen we ervoor dat ze een spagaathandstand zou gaan maken en geen tiktak, want die was niet stabiel genoeg. Ze was goed begonnen aan haar oefening, maar het ging helaas aan het einde mis. Ze vergat de kattensprong, een klein element van een volle oefening, maar helaas staat voor het vergeten van een onderdeel een aftrek van 2 punten. Daarna moest ze de balk ook nog verlaten met de pirouette. Dit was erg balen. Na twee toestellen stond ze op een mooie 9e plaats, maar door het cijfer van balk (10,100) zakte ze naar de 20e plaats. 

Het laatste toestel sloot ze netjes af. Haar gymnastische sprongen hadden wat ruimer gekund en handstand heffen lukte niet, waardoor ze een bonus liet liggen. Maar voor de rest waren we tevreden. Met een 13,400 werd ze 12e op dit toestel.

Het bleek nog spannend te worden. Na de misser op balk, hadden we de hoop al een klein beetje opgegeven voor doorstroming naar de finale, maar we bleven het scorebord goed in de gaten houden. Er zouden 18 meisjes door gaan naar de finale. Met een beetje geluk lukte het Lotte toch om zich als aller laatste (18e) te plaatsen voor de bondsfinale. Eigenlijk zette Lotte een prima wedstrijd neer, maar door het vergeten onderdeel en de vele punten aftrek die daaraan vast zaten hadden we een dubbel gevoel over de wedstrijd. We zien het toch positief, want een plaatsje in de finale, daar trainen we allemaal voor. En ze mag trots zijn dat ze daar op zaterdag 20 mei mag staan in Alphen aan den Rijn. 


« terug