Home  »  Nieuws  »  Lotte van noort plaatst zich voor halve finale

Nieuws

Lotte van Noort plaatst zich voor halve finale

12-02-2017
Lotte van Noort plaatst zich voor halve finale
Op zondagmiddag in de turnhal De Zeeuwse Stromen in Zierikzee kwam Lotte van Noort voor OKK in actie tijdens de kwartfinale jeugd I N3.

Haar wedstrijd startte op het onderdeel vloer. Als aller eerste turnster van de wedstrijd kwam ze in actie. Ze liet een keurige oefening zien. Ze wist ook de moeilijke onderdelen stut 1/2 draai en handstand heffen te turnen. En ook de acrobatische series waren prima! Met een 12,967 werd ze 8e op dit onderdeel. 

Op het toestel sprong springt ze 2x over de pegases met de plankoline. Ze laat hier 2x een half in, half uit zien. De eerste sprong was goed en de tweede sprong was ook netjes, maar was iets minder ruim, omdat ze niet helemaal lekker uitkwam met haar aanloop. Cijfer: 11,55 (11e).

Op het toestel brug, waar Lotte op een enkele hoge ligger turnt, komen er langzaam wat meer zenuwen. Ze is vrij stabiel op de trainingen, maar de reuzendraai doet ze nog maar een paar maanden. Ze begon haar oefening met een opzwaai die niet tot handstand kwam, waardoor ze extra hard haar best moest doen om toch de eerste reuzendraai te halen. Dat deed ze vol overtuiging, maar in dit beginstukje van haar oefening is nog wel wat winst te behalen in de handstand en techniek en afwerking van haar reus. Daarna maakte ze twee betere reuzendraaien en maakte een streksalto met stabiele landing af. Ze scoorde een 13,650 (11e). 

Op de naar het altijd moeilijke toestel balk. Ze stond na drie toestellen op de 5e plaats, maar op de balk kan er nog van alles gebeuren. Lotte kan toch wel een beetje zenuwachtig zijn voor dit toestel. In de voorrondes had ze niet altijd die zenuwen onder bedwang. Het werd er op of er onder. Het inturnen gaf nog niet heel veel vertrouwen, want geregeld stond ze naast de balk in plaats van er op. Tijdens de wedstrijd begon ze met een overtuigende opsprong. Bij de eerste loopsprong en tussen haar bruggetjes had ze een wiebel, maar ze was goed op weg. De tiktak werd heel spannend! Ieder andere turnsters had al lang naast de balk gestaan, maar Lotte vocht voor dit element en wist verbazingwekkend toch op de balk te blijven. Daarna kwam de flikflak nog en ze eindigde met een salto achterover als afsprong. Cijfer: 12,150. Een mooie 3e plaats op dit toestel.

Toen was het alleen nog maar afwachten. Haar totaalscore kwam uit op 50,317 en dat is een ruime verbetering ten op zichte van de eerste twee wedstrijden. Lotte kan terug kijken op een goede wedstrijd. En haar 8e plaats was ook nog voldoende voor doorstroming naar de halve finale!


« terug