Home  »  Nieuws  »  Medaille voor neelysha de kok

Nieuws

Medaille voor Neelysha de Kok

14-01-2017
Medaille voor Neelysha de Kok
Op zaterdag 14 januari was de eerste districtswedstrijd voor de instappers N2 in Amsterdam. De eerste officiƫle grote wedstrijd voor de jongste meiden Neelysha de Kok en Chelsea Bruijn. Neelysha weet de 4e plaats te behalen en verdient daarmee een medaille.Beide meisjes begonnen op het toestel vloer. Best een fijn toestel om op te beginnen en een beetje in de wedstrijd te komen. Aan de andere kant ook best spannend, want dit was de eerste keer dat ze op een vierkante vloer moesten turnen. De meisjes kunnen dit tijdens de training niet op deze manier oefenen, omdat OKK geen vierkant vloer heeft. Chelsea liet een mooie oefening zien op muziek, inclusief een prima arabier flikflak die ze nog maar een week of twee alleen doet. De jury vond ook dat ze erg netjes turnde en beloonde haar met het cijfer 12,133 (4e cijfer van de wedstrijd). Neelysha had iets meer moeite met het turnen van haar oefening en had wat last van onstabiliteit. Helaas liet ze wat punten liggen met haar serie overslagen. Wel sprong ze in haar eerste serie de bonus serie arabier dubbel flikflak en die ging ook erg goed. Het cijfer op vloer voor Neelysha was een 11,267 (5e).

 

Het tweede toestel was sprong. Beide meisjes lieten een goede overslag zien met de plankoline over de pegases. De tweede sprong was een arabier-streksprong. Chelsea verraste te trainers door beter te springen dan op de training en Neelysha liet een super sprong zien, maar dit was zoals verwacht werd op haar favoriete toestel. Chelsea scoorde een 12,075 en Neelysha een 13,000. Neelysha behaalde de hoogste score van alle meisjes op dit toestel. 

 

 

Door naar de rekstok. Een toch wel spannend toestel voor beide meisjes. Ze moeten beide de 3/4 reus turnen en dat is pas in de laatste trainingen voor de wedstrijd voor het eerst gelukt. Altijd afwachten wat ze dan in een momentopname tijdens de wedstrijd laten zien. Chelsea moest als eerste en ging er vol voor. Maar ze ging zo hard de 3/4 reus in, dat ze doorschoot en niet in steun op de stok kon eindigen. Vervolgens was ze een beetje te voorzichtig met de buikdraai, maar maakte haar oefening met keurige zwaaien af. Haar cijfer: 8,767. Voor Neelysha werd het echt spannend. Ook bij haar wilde de 3/4 reus tijdens de training maar niet lukken. In de laatste week voor de wedstrijd lukte het haar een keer of 4. Om dan zo'n onderdeel stabiel tijdens de wedstrijd te turnen is ontzettend moeilijk, maar desondanks wist ze haar hoofd koel te houden, vol er voor te geen en een prima oefening neer te zetten. Ze scoorde op de rekstok een 10,600 (8e). 

 

En dan nog eindigen op het altijd lastige toestel de balk. Chelsea deed haar oefening uiterst geconcentreerd en werkte erg netjes. De handstand op de balk is erg verbeterd de laatste tijd. Helaas moest ze met de koprol de balk voortijdig verlaten, maar daar hadden we een klein beetje rekening mee gehouden. Op de training gaan we daar nog hard op oefenen en ook voor het bonus element de radslag. Haar cijfer op de balk was een 10,900. Neelysha begon met haar opsprong en draaide toen bijna de verkeerde kant op. Gelukkig wist ze zich nog snel te herstellen en turnde ze een mooie balkoefening. Ook de radslag lukte goed! Ze behaalde het cijfer 12,600 (4e). 

 

Met een totaal van 43,875 eindigde Chelsea op de 13e plaats. Chelsea kan tevreden terug kijken op haar eerste grote wedstrijd. Tuurlijk zijn er nog verbeterpuntjes, maar daar gaan we gewoon weer hard aan werken. Met de 3/4 reus kan ze de volgende keer zomaar 2 extra punten binnen slepen. Daarnaast heeft ze nieuwe elementen op de wedstrijd kunnen laten zien en daar mag ze erg trots op zijn. Neelysa werd tijdens de prijsuitreiking naar voren gehaald. Onverwachts kreeg ze een medaille voor het behalen van de 4e plaats. Dat is een mooie beloning voor een goede wedstrijd. Ook Neelysha heeft wat verbeterpuntjes. Op de vloer kan ze nog wat extra punten verdienen. Over twee weken mogen deze meisjes alweer laten zien wat ze kunnen en turnen ze hun tweede districtswedstrijd in Hellevoetsluis.

 

 

 

 

 

 


« terug