Home  »  Nieuws  »  Neelysha de kok strandt in de kwartfinale

Nieuws

Neelysha de Kok strandt in de kwartfinale

12-03-2017
Neelysha de Kok strandt in de kwartfinale
Terwijl de meisjes instap D1 in Hellevoetsluis aan het turnen waren moest Neelysha in actie komen in Vianen bij de instap N2. Vooraf wisten we dat doorstroming erg lastig zou worden, maar helaas verliep de wedstrijd niet helemaal zoals we hadden gehoopt.

Neeysha startte op het toestel balk. Niet echt haar favoriet. Het is bij Neelysha er op of er onder. Na een oefening met meerdere vallen de afgelopen twee wedstrijden is haar zelfvertrouwen een beetje aangetast. Op de trainingen wordt er hard aan gewerkt, maar helaas  lukte het ook deze keer niet. Ze moest meerdere malen de balk verlaten wat erg zonde was, want ze begon erg goed in haar eerste stuk van haar oefening met onder andere een mooie handstand. Cijfer: 9,533

Op de vrije oefening, waar ze de laatste keer nog het hoogste cijfer had behaald, was ze nog een beetje van slag van haar balkoefening. De oefening werd redelijke geturnd, maar er ontbrak vooral wat in de afwerking. Slodige benen en dan is de jury erg streng. Cijfer: 10,400.

Op sprong zette ze haar beste cijfer neer. De overslag over de pegases was erg goed. Met een 13,133 had ze het 10e cijfer. Maar de turnsters moeten ook nog een tweede sprong springen en dan telt het gemiddelde. Een arabier met een streksprong. Hier miste ze de spanning, waardoor in de lucht haar ene been omhoog vloog. Erg zonde, want ze liet hierdoor wat puntjes liggen. Haar tweede sprong was goed voor een 12,967. Gemiddelde van de twee sprongen: 13.050.

Op de rekstok turnt ze haar oefening met zwaaien, driekwart reus en buikdraai. Hier komt ze langzaam maar zeker weer terug op haar oude niveau, maar de concurrentie neemt inmiddels afstand. Voor Neelysha een redelijke oefening, maar met haar cijfer eindigde ze onderin het klassement. Cijfer: 10,550. 

Met een totaalscore 43,533 eindigde ze op de 24e plaats. Helaas ging het niet zo als we gehoopt hadden, maar ze is weer een ervaring rijker. En toch knap dat ze zich voor deze ronde had geplaats. 


« terug