Home  »  Nieuws  »  Nipt turnverlies jeugd b

Nipt turnverlies Jeugd B

15-02-2015
Nipt turnverlies Jeugd B
Op Valentijnsdag turnden de Jeugd B meisjes van OKK Ridderkerk hun derde wedstrijd van dit net startende seizoen. Zo verschreven Aleyna Dilci, Noa Belder, Sara Bulbul, Kim van van Balen en Evi de Koning aan de start. Kim raakte een week voor de wedstrijd geblesseerd aan haar voet, maar probeerde gelukkig toch zo veel mogelijk mee te doen. Met maar 5 turnsters in een team, is dit zeker noodzakelijk. Anders is de wedstrijd bij voorbaat vaak al verloren.

OKK startte op het toestel brug. Zowel Evi als Kim turnden mooie oefeningen en haalden veel punten binnen voor het team. Evi behaalde 13.55pnt en Kim 13.15pnt. Beide hoge scores in het deelnemersveld van totaal 14 turnsters.

Als tweede gingen de meiden naar het toestel sprong. Hier worden verschillende sprongen gesprongen in de verschillende leeftijdscategorieën. Sara springt hier een handstand platval met de plankoline op een verhoogd vlak. Zij liet zien de beweging als voorbereiding op de overslag, al goed te beheersen en scoorde 13pnt. Een gedeelde eerste plek op dit onderdeel.

Toen was het de beurt aan de vloer. Noa liet met al haar enthousiasme zien nog steeds zin te hebben in turnen. Haar oefening was keurig netjes afgewerkt en dat zag ook de jury, zij kreeg hiervoor 13.55pnt.

Als laatste kwam die altijd zo dunne balk. Gelukkig zijn aan het eind van een wedstrijd de zenuwen al ietsje afgezwakt en dat lieten ook deze turnsters zien. Op 1 turnster na bleven alle meiden na de koprol op de balk, iets dat best uitzonderlijk is tijdens een spannende wedstrijd. Aleyna liet in haar laatste jaar als Jeugd turnster zien dat het ‘rustig blijven’ tijdens een oefening, zeker op balk, belangrijk is. Ze turnde een mooie oefening welke haar en het team 12.20pnt opleverde. Volgend jaar mag ze dit als senior waarmaken.

Leuk detail was dat beide verenigingen, OKK Ridderkerk en tegenstander KDO Dordrecht, exact dezelfde score behaalden. Dit terwijl elke turnster een score krijgt met 2 cijfers achter de komma. Erg bijzonder dus!

Helaas mocht dit gelijkspel op balk niet baten… De turnsters van OKK verloren de wedstrijd. Maar er werd hard gewerkt en met een blessure in het team was het sowieso al een moeilijke strijd. Gelukkig hebben de meiden zich hierdoor niet uit het veld laten staan en gaan ze vol goede moed door naar de volgende wedstrijd op het programma.