Home  »  Nieuws  »  Okk aan kop bij tuco verplicht

Nieuws

OKK aan kop bij TUCO - verplicht

01-02-2015
Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk organiseerde dit weekend de eerste turncompetitie van dit seizoen. Op zaterdag kwam de onderbouw in actie met de voor-instappers die een individuele wedstrijd turnden en de instap, pupillen I & II turnden in teamverband.

Team OKK 1 bestond uit Veerle Kooke, Eva schrik, Izaelle Dur, Sofie Li en Sanne Kranendonk. Ze turnden een goede wedstrijd, al kunnen ze de volgende keer nog wat punten pakken op de balk.  Veerle was de beste turnster van de dag en werd 1e met 51,325.  Eva behaalde haar hoogste score op sprong met 12,575. Izaelle is nog steeds geblesseerd en turnde alleen aan de rekstok. Met 11,650 niet verkeerd, maar ze kan nog iets beter. Sofie is samen met Sanne voor het eerst instap en dit was hun eerste wedstrijd in teamverband. Erg goed gedaan! Sofie werd in het totaalklassement 2e met 51,000 en Sanne werd 3e met 49,975.  OKK 1 werden ruimschoots eerste van de in totaal 14 teams.

 

In de tweede ronde moest het tweede team van OKK turnen. Dit team bestond uit Froukje Mons, Maylene Rienks, Roos de Vries en Caithlin Karel. Froukje was heel de week ziek geweest en miste daardoor wat kracht. Haar beste toestel was de vloer met 13,050. Opvallend omdat dit meestal niet haar favoriete toestel is. Maylene boekte vooruitgang ten opzichte van de individuele wedstrijd van vorige week. Ze turnde een mooie arabier dubbel flikflak, een mooie balk oefening beloond met 11,500 en ze haalde bijna de kip aan de rekstok. Roos was gepromoveerd van het 3e naar het 2e team i.v.m. een blessure van Fenne. Roos moet extra hard gaan werken aan de koprol op de balk, die ze eigenlijk wel kan, maar vanwege de hoogte van de balk erg eng vind. Ze was wel de beste op sprong van heel de dag met een erg hoge score van 13,700! Caithlin liet hele goede dingen zien, maar maakte ook nog wel wat slordigheidsfoutjes, voornamelijk op de balk.  Ze kan dus nog beter, maar met een 4e plaats in het totaalklassement doet ze het al erg netjes. En haar cijfer van vloer 13,100 was ook erg hoog.

Dit team turnde een prima wedstrijd en op het toestel vloer behaalden ze zelfs meer punten dan team 1! Een leuke verrassing was dat dit team op de tweede plaats eindigde.

 

Het derde team van OKK kwam in de laatste ronde aan bod. OKK 3 bestond uit

Jadee Phelipa, Azra Durak, Manuela Hietbrink, Fenne van Oversteeg en Robrina Eleonora. Jadee turnt vanaf dit seizoen voor OKK, maar heeft altijd bij een andere vereniging geturnd. Ze heeft er hard voor moeten werken, maar heeft sprongen vooruit gemaakt. De balk blijft een beetje eng en moeilijk, maar ook daarin gaat ze vooruit. Extra opvallend vonden de trainsters haar vloeroefening. Elementen en pasjes worden steeds beter en er wordt netter geturnd, terecht dat ze een mooie 13,050 voor haar oefening kreeg. Jadee was de beste turnster van OKK 3, en werd 10e in het eindklassement.  Azra  is nog geen jaar aan het turnen en nog maar enkele maandjes bij de A-selectie. Een meisje wat absoluut niet bang is en er voor wil gaan. Soms nog een beetje wild, maar het begin is er. Voor het eerst een volledige wedstrijd geturnd en haar hoogste cijfer behaald op sprong met 12,825.  Manuela komt van de zelfde vereniging als Jadee, maar is iets later pas overgestapt. Per 1 januari traint ze drie keer in de week bij OKK.  Extra moeilijk, want bij OKK moest ze een niveau hoger gaan turnen. Een extra uitdaging en Manuela laat zien dat ze dat kan. Haar beste score behaalde ze op vloer met een keurige 13,200. Fenne helaas in de week voorafgaand aan de wedstrijd geblesseerd geraakt aan haar teen en kon hierdoor geen volledige wedstrijd turnen. Met een nette oefening aan de rekstok zorgde ze wel voor haar bijdrage met een 11,350. Robrina turnt  nog maar enkele trainingen bij de A-selectie en had daarvoor nog nooit op turnen gezeten. Ze mocht dit keer twee toestellen mee doen en we willen haar graag de volgende wedstrijd volledig laten turnen. Op sprong en brug liet ze al zien wat ze waard is.

Voor de meeste meisjes een wedstrijd om ervaring op te doen. Met een 9e plaats waren de trainsters erg tevreden.

 

De vier voor-instappers turnden een individuele wedstrijd met in totaal 11 meisjes. Christina Lorse geboren in 2008 en uitkomend in niveau D2 werd knap 1e. Van alle meisjes was zij ook nog de beste op de balk. Lois Straver geboren in 2007 en turnt in niveau D2 turnt sinds kort bij de A-selectie. Ze maakt grote sprongen vooruit en extra leuk dat je dan bij je eerste wedstrijd gelijk 2e wordt. Ze was de beste op de toestellen brug en vloer. Romy Tuithof geboren in 2007 en uitkomend in niveau D1. Eén niveau hoger dan de andere meisjes van OKK en ze moet dan ook moeilijker oefeningen turnen. Ze eindigde als 4e. Op balk turnde ze de koprol zonder te vallen en op vloer zat ze als 2e heel dicht achter Lois. Sanne van der Keur ook geboren in 2007 en turnt in niveau D2. Ook zij turnt nog maar kort bij de A-selectie en was erg gespannen voor haar eerste wedstrijd. Ze mag tevreden zijn over haar eerste wedstrijd en ze eindigde als 8e. Ze scoorde haar hoogste cijfer op sprong.

Mooie resultaten voor OKK tijden de eerste TUCO. De trainsters kijken tevreden terug op deze wedstrijddag.

Ingezonden door Caroline Mom

Voor foto 's zie de Flickrsite van OKK


« terug