Home  »  Nieuws  »  Okk onderbouw kampioen tuco

Nieuws

OKK onderbouw kampioen TUCO

17-05-2015
OKK onderbouw kampioen TUCO
OKK team 2 een mooie tweede plaats


De finale van de turncompetitie verplichte oefenstof werd zaterdag16 mei voor de meisjes A-selectie onderbouw (verplichte oefenstof) in Hardinxveld geturnd. Er deden in totaal 14 teams mee aan de competitie.

 

Team OKK 3: Manuela, Jadee en Azra

Door blessure van Fenne van Oversteeg was het team maar met 3 meisjes en daardoor telden alle punten en heb je geen marges. De meisjes hebben echt heel erg goed hun uiterste best gedaan en zich kranig geweerd!

 

Team 3 van Okk Ridderkerk begon 's morgens met hun laatste wedstrijd in de TUCO.

Voor de meisjes Azra Durak, Jadee Phelipa en Manuela Hietbrink was het meer een wedstrijd voor hun zelf om tot een betere prestatie te komen want het team was te klein om in het geheel mee te dingen naar een plaats. Door blessure van Fenne was het team maar met 3 meisjes en daardoor tellen alle punten en heb je geen marges. De meisjes hebben echt heel erg goed hun uiterste best gedaan en zich kranig geweerd!

Op vloer liet Manuela zien dat ze vooruitgang boekt, met gemak turnt ze nu een arabier flikflak in het geheel moet het nog wat sierlijker. Ook Azra, die nu een half jaar turnt liet al een mooie oefening zien. Azra kent geen angst en dat heeft haar al zover gebracht. Jadee liet prachtige serie's zien in haar oefening en met haar sierlijkheid en lenigheid is het een feest om naar haar vrije oefening te kijken. Jadee behaalde het 2e cijfer van de wedstrijd met een 12,450. Het team behaalde hier de 3e score van alle teams.

Met de sprong over de pegasus hebben de drie meiden laten zien wat ze konden. Ook op sprong behaalde Jadee de 2e score van de dag.

Ook aan brug en rekstok ging het goed Azra liet een beheerste oefening zien, Jadee raakte met het salto af nipt de de ligger aan en dat koste haar wat puntjes. Manuela turnde een nette oefening aan de rekstok.

Op de balk kwam Manuela nog wat onzeker over en moet daar nog aan gaan werken. Azra en Jadee turnden hier een nette oefening, maar moesten vroegtijdig de balk verlaten en dat kost punten. Manuela eindigde als 29e, Azra als 36e en Jadee als 6e. Ze werden 10e van alle teams deze dag, maar ook 10e over de 3 wedstrijden gezien in het eindklassement.  

 

Team OKK 2 bestond uit Froukje Mons, Maylene Rienks, Roos de Vries en Caithlin Karel. Dit team had een last op hun schouders want na de 2 eerdere wedstrijden stonden ze op de 2e plaats en na een 4e plaats na de vorige wedstrijd, moesten ze een stabiele wedstrijd turnen.

Ze begonnen hun wedstrijd met een ronde rust en daarna startten ze hun wedstrijd op de sprong.

De meisjes gingen er voor en er werd goed gesprongen. Maylene scoorde het hoogst met 13.350 (3de cijfer van alle turnsters). Ze behaalden op sprong de 2de teamscore van alle teams.

Tweede onderdeel was de brug. Caithlin maakte kleine sloridgheidsfoutjes, maar kreeg nog een mooi cijfer van 13,050 en behaalde daarmee een 4e plaats op de brug. Maylene liet voor het eerst op een wedstrijd de kip zien! En Froukje turnde netjes, maar vergat een zwaai, waardoor ze wel wat punten liet liggen. Roos moet werken aan haar kracht, want daar ontbreekt het wat aan bij haar brugoefening.

Daarna volgde de balk.  Een toestel waarvoor de meisjes erg nerveus zijn, maar het ging heel goed bij allemaal. Roos moest helaas de balk verlaten met de koprol, maar turnde voor de rest netjes. De andere meiden bleven allemaal op de balk!

Ze scoorde allemaal mooie cijfers en daardoor weer een 2de teamscore op de balk.

Het laatste toestel was de vloer. Ook hier deden de meisjes hun uiterste best en waren de oefeningen erg netjes. Froukje scoorde het hoogste cijfer van de wedstrijd met een mooie 12.600! Ook op dit toestel behaalden het team de 2e plaats.

Roos eindigde als 16e, Maylene 12e, Caithlin 8e en Froukje 4e.

Klassement van deze dag 2de plaats met een totaalscore van 145.150

Eindklassement (gemiddelde van 3 wedstrijden): 2de en met een mooie beker naar huis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team OKK 1 bestond uit Sanne Kranendonk, Sofie Li, Izaelle Dur, Eva Schrik en Veerle Kooke. De meisjes hadden al twee keer een 1e plaats kunnen bemachtigen, maar voor hen de taak om dat ook de 3e wedstrijd te doen, zodat ze ongeslagen kampioen konden worden.

Het team begon de wedstrijd op sprong. Op dit toestel zijn deze meisjes sterk en er werd ook nu goed gesprongen en de hoogste score neergezet van alle teams. Teamscore: 40.475

Daarna moesten ze naar de brug. Veerle turnde een mooie strakke oefening, ondanks dat ze wat moest improviseren, omdat het toestel waar ze op hoort te turnen niet in deze zaal aanwezig was en scoorde hiermee toch het hoogste cijfer van de wedstrijd met een mooie 13.600! Ook dit toestel werd door de meisjes gewonnen.

Derde toestel was de balk. Alle meisjes turnden mooie oefeningen. Izaelle die terug komt van een blessure liet sinds lange tijd weer een (aangepaste) oefening zien, maar moest met 2 draaitjes de balk verlaten. Veerle was goed op dreef, maar moest met haar bruggetje voorover de balk verlaten. De andere 3 turnsters bleven netjes op de balk staan.

Sanne turnde een hele mooie oefening en scoorde het hoogste cijfer van de wedstrijd met een mooie 13.400! Eva 2de met 13.250. Het team scoorde wederom het hoogste van alle teams.

Als laatste vloer. Mooie oefeningen door allemaal en iedereen deed zijn best om ook dit toestel zo goed mogelijk af te sluiten. Ook hier werd weer de hoogste score van alle teams neergezet.

Individueel eindigde Eva 7e, Sofie 3e, Sanne 2e en Veerle 1e.

Klassement van deze dag 1ste plaats met 155.325. En daardoor ook in het eindklassement een eerste prijs en dus kampioen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« terug