Home  »  Nieuws  »  Okk turnsters a selectie eerste

Nieuws

OKK turnsters A-selectie eerste

14-02-2016
OKK turnsters A-selectie eerste
Ook de oudste turnsters van de A-selectie van OKK begonnen met winst aan de competitie. OKK startte met drie teams. Het eerste team bestaande uit Veerle Kooke, Mirjam de Ruiter (van OKK-Hardinxveld), Marleen Lodder, Kim van Vliet en Caroline Mom wist op alle onderdelen de overige zeven teams voor te blijven.

De hoogste score werd neergezet bij sprong, waar oud-gediende Caroline Mom met 12.850 de beste was van het team. Jeugdturnster Veerle Kooke scoorde 12.150 en werd daarmee 2e. Caroline, vorig seizoen voor het laatst actief op landelijke wedstrijden, maar nu nog wel beschikbaar voor de competitie, wist ook bij brug en balk als beste van het team te eindigen. Junior Marleen Lodder werd tweede, zowel bij brug met 10.300 als bij balk met 10.950.  Kim van Vliet was de beste op vloer met 12.300 en zo verdeelden de turnsters keurig de ereplaatsen onderling.
De trainers hadden geprobeerd in team 2 en team 3 de krachten zoveel mogelijk te verdelen. Jammergenoeg was Eva Schrik van team 3 afwezig door ziekte, waardoor de balans tussen de twee teams in het voordeel van team 2 uitpakte. Team 2 dat in het totaal keurig derde werd met Esmee Vogelezang, Ferah Dur en Jadee Phelipa miste ook een turnster; Elisa van Halem moest vanwege een blessure vanaf de kant toekijken. Dit team had veel steun aan de Hardinxveldse gastturnster Nienke Stam, die op drie toestellen meetelde voor het totaal. Team drie, bestaande uit Azra Durak, Britt de Bruin (OKK-H), Cato Steehouwer en de licht geblesseerde Marjolein Hamelink werd zesde. Hier was het Cato Steehouwer die op alle onderdelen het beste van dit team was en individueel als 3e eindigde na Caroline Mom en de Zwijndrechtse Sabrina Weijer. Vooral de vloeroefening van Cato maakte veel indruk.

Individueel eindigden de turnsters in het veld van 46 deelneemsters als volgt:

Caroline Mom 1e
Cato Steehouwer 3e
Veerle Kooke 4e
Marleen Lodder 5e
Kim van Vliet 6e
Jadee Phelipa 9e
Nienke Stam 11e
Esmee Vogelezang 12e
Ferah Dur 16e
Mirjam de Ruiter 17e
Azra Durak 21e
Britt de Bruin 23e
Marjolein Hamelink 33e (drie onderdelen)

De trainer(st)ers waren goed te spreken over de verrichtingen als team. Individueel was er nog wel wat te verbeteren, maar dat is een mooie uitdaging.
 


« terug