Home  »  Nieuws  »  Okk turnsters worden 5e bij de keuze oefenstof

Nieuws

OKK-turnsters worden 5e bij de keuze oefenstof

26-03-2017
OKK-turnsters worden 5e bij de keuze oefenstof
Zaterdag 25 maart was de 2e turncompetitie van dit seizoen voor de bovenbouw van OKK Ridderkerk in Zwijndrecht.

Dit keer mochten we beginnen op het toestel brug. Izaelle Dur had de hele week al wat stress, want zij ging voor het eerst de reuzendraai in haar oefening doen op de brug met ongelijke liggers. Het inturnen ging niet helemaal zoals gehoopt maar gelukkig liet ze tijdens de wedstrijd een prima reus zien. Bij haar turnmaatje Lotte verliep het niet helemaal zoals gepland. Ze viel met de handstand door, wat haar een volle punt aftrek kostte. Esmee Vogelezang liet een prima onderstuk van haar brugoefening zien met een ruime losom, maar bij het bovenstuk verliep het net wat rommeliger waardoor zij in de netheid wat punten liet liggen. Kim van Vliet was net teruggekomen van een examenweek uit het buitenland, had net 2 uur kunnen slapen tijdens de reis en kon dus vermoeid aan de wedstrijd beginnen. Ondanks de vermoeidheid wist ze een oefening neer te zetten zonder grote fouten en kan tevreden terugkijken. Ferah Dur kon op het toestel brug niet in actie komen ivm een langdurige handblessure.
Zij mocht starten op het tweede toestel: balk. Het team van 5 turnsters in totaal had het zwaar bij de balk. Niet een turnster wist op de balk te blijven en het regende dan ook vallen wat meerdere punten aftrek kosten in het totaal.
Na een niet zo'n best resultaat op balk, probeerden we een beter resultaat neer te zetten op vloer. Gelukkig ging het hier een stuk beter. Bij Kim begon de vermoeidheid toe te slaan en ook een blessure aan haar knie maakte het hier niet eenvoudiger op. Zij maakte helaas een fout in haar laatste serie wat haar min. 1 punt aftrek kostte. Wel wist zij bij balk een nieuw achterwaarts element uit te voeren, nl. bruggetje achterover.
Nu nog het laatste toestel sprong... Ferah zou in principe vanwege haar handblessure niet springen, echter ze zag dat Kim het zwaar had en besloot voor het team toch te springen. Zonder trainingsvoorbereiding wist zij toch 2x 1/2 in 1/1 uit te springen! Top gedaan, Ferah! Kim wilde toch springen en we besloten voor de tsukahara gehurkt te gaan ipv van de moeilijkere gehoekte versie. Ook zij wist zonder vallen 2 sprongen uit te voeren. Izaelle liet 2x een 1/2 in 1/2 uit zien die er echt netjes uit zag. Esmee kwam bij haar eerste sprong niet helemaal uit en kwam uiteindelijk met 1/2 in 1/1 uit tot een val bij de landing. Haar 2e sprong was wel netjes uitgevoerd. Lotte heeft uiteindelijk niet gesprongen. Zij had last van kramp in haar been tijdens het inspringen en nu Ferah mee had gesprongen wat het ook niet nodig dat zij alsnog in actie zou komen. 
Terugkijkend op de wedstrijd kunnen we wel zeggen dat iedereen zijn best heeft gedaan, maar dat het er gewoon vandaag niet helemaal in zat. Door vermoeidheid, blessures en het niet zo beste resultaat op balk wisten we uiteindelijk nog een 5e plaats te behalen. Bij de 3e competitie hopen we dat Jadee Phelipa hersteld is en dat zij het team verder kan versterken. 

« terug