Home  »  Nieuws  »  Ook winst voor onderbouw en pre instap

Nieuws

Ook winst voor onderbouw en pre-instap

10-04-2016
Ook winst voor onderbouw en pre-instap
De pre-instappers, instap en pupillen I en II turnden hun tweede competitiewedstrijd.

In de eerste ronde turnden de jongste meisjes van de A-selectie. De pre-instappers Chelsea Bruijn, Neelysha Kok, Anna van Oost en Jessica Verschoor en de mini meisjes Feline Kouwenhoven en Imani Vers.
De meisjes begonnen op sprong. Hier lieten zij allemaal een goede sprong zien en werden er hoge cijfers gescoord. Jessica scoorde het hoogste cijfer (13.75). Gevolgd door Anna (13.525). Die het met inturnen nog even spannend maakte door de handstand niet te halen. Maar gelukkig ging het met de wedstrijd goed.
Hierna was brug/rekstok aan de beurt. Ook dit toestel werd gewonnen door Jessica (12.45). Maar ook Neelysha liet tijdens de wedstrijd een keurige oefening zien die we nog nooit van haar hebben gezien (12.00).
Op naar balk. Altijd weer een spannend toestel. Maar de jonge Feline stond als een huis op de balk. Geen vallen en weinig wiebels. Zij scoorde hier ook het hoogste cijfer (13.55).
Op het laatste toestel vloer lieten alle meisjes zien hoe hard zij op dit toestel vooruit zijn gegaan. Ook Chelsea liet met haar mooie houding zien hoe netjes zij kan turnen. Dit toestel werd gewonnen door Imani. Haar mooie oefening werd beloont met een 13.40.
De wedstrijd is gewonnen door Imani met een puntentotaal van 52.05. Jessica werd 2e (51.75) en de 3e plaats was voor Feline (51.275).
 
In de 2e ronde was het de beurt aan team OKK Ridderkerk 2. Dit team bestond uit Caithlin Karel, Sofie Li, Froukjes Mons, Sila Schenkenberg en Roos de Vries.
Ook deze meiden begonnen op sprong. Roos de Vries scoorde hier het hoogste cijfer. Haar mooie ruime overslag werd beloont met een 13.50. Maar ook Sila liet zien dat zij op dit toestel goed vooruit is gegaan. Score 13.225.
Na  een goed begin van de wedstrijd gingen de meisjes naar brug/rekstok. Alle meiden lieten over het algemeen een goede oefening zien. Froukje scoorde hier het hoogste cijfer van het team (12.25). En gelukkig durfde zij ook haar afsprong weer.
Bij balk scoorde Sofie het hoogste cijfer van het team (12.30). En bij Caithlin lukte vandaag haar afsprong radslag streksprong.
Nog 1 toestel te gaan, vloer Ook hier behaalde Sofie met haar nette oefening het hoogste cijfer (13.10) Bij Froukje lukte op dit toestel voor het eerst de losse radslag.
Na 2 wedstrijdrondes stond het team op een voorlopige eerste plaats met een puntentotaal van 150.575. Maar er moest nog 1 ronde geturnd worden, dus het bleef nog even spannend.
 
Want in de 3e ronde turnde ook nog een team van OKK. En dit team werd met de vorige competitiewedstrijd 1e. En de volgende meiden wilde graag weer als 1e eindigen Sanne Kranendonk, Indy Pangan, Maylene Rienks, Lois Straver en Romy Tuithof.
Brug/rek was het eerste toestel. En voor de meeste meiden is dit hun favoriet. Sanne scoorde het hoogste cijfer van het team (12.70).
Op naar balk. En ook op dit toestel lieten alle meiden zien hoe netjes zij kunnen turnen. Romy scoorde hier een mooi en hoog cijfer (14.00). Gevolgd door haar leeftijdgenootje Lois die er niet iets onder zat (13.90).
Het 3e toestel was vloer. Hier scoorde Maylene het hoogste cijfer. Haar netheid en mooie series werden beloont met een 13.50.
Ook op het laatste toestel sprong scoorde Maylene het hoogste cijfer van het team (13.25). Maar ook Indy liet zien hoe goed zij is op dit toestel en scoorde een 13.20.
Met een puntentotaal van 157.675 werd OKK R-1 ruim 1e. Maar OKK R-2 lukte het om de rest van de teams achter zich te laten en eindigde op een mooie 2e plaats. Weer goed gedaan meiden !

« terug