Home  »  Nieuws  »  Opnieuw eerste en derde bij tuco onderbouw

Opnieuw eerste en derde bij TUCO onderbouw

18-02-2018
Opnieuw eerste en derde bij TUCO onderbouw
Op zaterdag 17 februari werd de tweede turncompetitie verplichte oefenstof gehouden in Ridderkerk. Er doen hier 8 teams van vijf verschillende verenigingen in actie. Voor OKK deden er twee teams mee.

In ronde 1 kwam OKK-1 in actie. Dit team bestaat uit Jasmijn van Noort, Indy Pangan, Chelsea Bruijn, Anna van Oost en Yasmin Freire Dekker. Alle 5 de turnsters turnen alle vier de toestellen. De beste drie cijfers tellen per toestel tellen mee voor het teamresultaat.

Chelsea Bruijn was de beste turnster voor OKK. Zij scoorde 52,450 (3e).  Op alle toestellen telde haar cijfers mee voor het teamresulytaat. Ze was zelfs de beste turnster van de dag op de toestellen sprong (13,700) en vloer (13,350).

Jasmijn van Noort zat daar dicht achter. Met een totaal van 51,800 werd zij individueel 6e. Haar beste toestel was de balk met een 13,700 en was daarmee ook de beste van de dag.

Vlak achter Jasmijn volgde Anna van Oost. Met een hele mooie score van 51,725 werd zij individueel 7e. Haar beste toestel was de sprong. Cijfer: 13,425 (gedeeld 2e). Op balk deed ze het ook erg goed en behaald met haar cijfer (12,950) een 5e plaats.

Met een punt minder dan Anna volgde Indy Pangan (8e). Haar best toestel was de sprong. Ze scoorde daar 13,425 en werd samen met Anna gedeeld 2e op dit toestel.

Yasmin Freire Dekker scoorde ook hoog met meer dan 50,000. Haar eindscore 50,250 was goed voor de 11e plaats individueel. De vrije oefening op muziek was Yasmin haar beste toestel. Ze werd daar met 13,250 derde op dit toestel.

In totaale scoorde OKK-1: 158,200. Ze wisten de toestellen sprong en balk te winnen. Op vloer werden ze 2e net achter team OKK-2 van Ridderkerk. Op de brug moesten ze genoegen nemen met de vijfde plaats. Deze mooie resultaten zijn goed voor een verdiend eerste plaats voor dit team.

In ronde 3 kwam OKK-2 in actie. Dit team bestaat uit Lois Straver, Neelysha de Kok, Jessica Verschoor, Lisa van der Stoep en Danique de Gelder. Dit team bestaat uit 6 turnsters, maar er mogen er steeds maar vijf uitkomen op ieder toestel. Bij een aantal turnsters van dit team kunnen we niet kijken naar het totaal van de individuele meerkamp, omdat ze 1 of 2 toestellen niet hebben geturnd.

Lois Straver turnde wel 4 toestellen. Zij werd met 49,775 twaalde en dat na een weekje zonder trainen, omdat ze op werkweek was met school. Lois haar beste toestellen waren de sprong (13,225) en de balk (12,400) waarbij ze beide de 8e plaats behaalde.

Ook Neelysha de Kok turnde 4 toestellen. Ze turnde erg goed, maar maakte helaas op de balk een val. Neelysha scoorde 49,175 en werd indiviudeel 15e. Haar beste toestellen waren sprong (13,225-6e) en vloer (13,100-7e).

Jessica Verschoor turnde 3 toestellen. Haar beste toestel was de sprong. (13,225 - 6e).

Lisa van der Stoep turnde ook 3 toestellen. Haar beste prestatie was de tweede plaats op het onderdeel vloer met een 13,300.

Danique turnde deze wedstrijd 2 toestellen. Op de brug zette ze het hoogste cijfer voor OKK neer. Met een 13,450 behaalde ze op dit toestel de 5e plaats.

In totaale scoorde OKK-2: 154,675. Ze wisten het toestel vloer te winnen. Op sprong werden ze 2e en op de toestellen brug en balk vierde.. Deze mooie resultaten waren goed voor een hele mooie 3e plaats voor team OKK-2!

Na twee wedstrijden staat OKK-1 eerste en OKK-2 tweede. Ze hebben beide een mooie uitgangspositie om te gaan voor het kampioenschap en een podiumplaats in juni wanneer de laatste wedstrijd van de turncompetitie zal plaatsvinden.