Home  »  Nieuws  »  Regio 3e divisie: kim goud, jadee zilver en maylene brons

Nieuws

Regio 3e divisie: Kim goud, Jadee zilver en Maylene brons

02-02-2016
Regio 3e divisie: Kim goud, Jadee zilver en Maylene brons
Afgelopen weekend waren de tweede wedstrijden in de regio voor de 3e divisie.

In de eerste wedstrijd op zaterdag kwam Caithlin Karel uit voor OKK bij de pupillen I. Ze begon netjes op de rekstok. Ze behaalde hier een 11,167 (10e). Op balk had ze als doel om zonder vallen haar oefening door te komen, nadat ze de vorige wedstrijd met de radslag was gevallen.

Maar helaas moest ze dit keer meerder malen vroegtijdig de balk verlaten en liet ze veel punten liggen. Ze scoorde een 8,800 (11e). Op vloer kon ze zich nog niet helemaal herstellen. Toch pakte ze in haar uitgangswaarde 0,6 extra ten opzichte van de eerste wedstrijd begin januari. Haar score van 10,200 was goed voor een 12e plaats. Op het laatste toestel sprong liet ze zien wat ze kon en scoorde een 12,750 (9e). Ze eindigde net als de eerste wedstrijd op de 12e plaats.

 

Eva en Jadee begonnen bij brug. Eva deed een keurige oefening met een streksalto af. Jadee turnde lekker ruim en eindigde haar oefening met een hurksalto.

Het volgende onderdeel was balk, altijd een lastig onderdeel, maar beide turnsters lieten zien dit onderdeel goed te beheersen. Beide turnden een bruggetje als bonus en Jadee deed ook nog een radslag tot tegenstand. Beiden deden een oefening zonder vallen.

Bij vloer bleven in deze goede flow en zetten ook daar prima oefeningen neer. Uitgangswaarde voor Eva 6.0 en voor Jadee 6.3.

Bij het onderdeel sprong maakte Jadee een overslag halve draai, maar is voor overslag hele draai aan het oefenen. Eva turnt overslag met half in en half uit, die net iets meer waard is. Jadee kwam hoog van het toestel, Eva moet nog verder indraaien om optimaal te turnen over de Pegasus.

Jadee behaalde het podium met een mooie tweede plaats en een zilveren medaille. Eva werd 7e.

 

 

Ferah Dur en Esmee Vogelezang begonnen bij de junioren op de balk. Ferah had als doel zich te verbeteren, nadat ze vorige keer te veel vallen maakte. Met ook nog de griep op zak voelde ze zich niet erg energiek, maar het lukte haar. Ze bleef op de balk staan en behaalde zelfs het 5e cijfer op dit toestel (9,500). Esmee moest helaas bij de arabier de balk vroegtijdig verlaten en scoorde 8,600 (10e). Ferah perste haar vloeroefening eruit, maar kwam in de laatste serie energie te kort bij de streksalto. Ze scoorde 10,100 (17e). Esmee liet een oefening naar kunnen zien en behaalde een 10,400 (15e). Bij de sprong ging Ferah voor een halve draai in en een hele draai uit. Ook op de training is deze sprong nog een beetje onregelmatig. Helaas ging de sprong niet goed. Ook in haar 2e sprong een halve draai in en half draai uit was de ze weg kwijt en draaide ze ¾. Haar scoorde was 10,300 (21e). Esmee sprong een halve draai in en en een halve draai uit, waarbij haar eerste sprong keurig was. Helaas ging het fout bij de tweede sprong en zat ze met haar handen aan de grond (10,775, 19e). Op de brug kwamen beide meiden hun oefening goed door, maar kunnen ze allebei nog aan inhoud en afwerking werken. Ferah scoorde 9,167 (15e) en Esmee scoorde bijna een punt hoger

10,133 (7e). In het eindklassement eindige Esmee op de 14e plaats en Ferah op de 17e plaats. Dit zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Komende woensdag zullen de resultaten bekend gemaakt worden.

 

Kim van Vliet turnde bij de senioren. Haar voorbereiding was niet optimaal, omdat ze twee weken in Oostenrijk gezeten had voor haar studie en nog maar 1 week training had gehad voor deze wedstrijd. Ze startte haar wedstrijd op brug en deed het netjes. Een keurige oefening met een ruime losom met alleen een kleine tussenzwaai voor haar wippertje. Het tweede cijfer van de wedstrijd met een 10,100. Ook op balk, normaal niet haar favoriet, ging ze dit keer als een trein. Keurig afgewerkt en zonder te vallen scoorde ze ook hier het tweede cijfer met een 11,350.

Op vloer liet ze een nette oefening zien, waarbij alleen haar laatste serie met twist een beetje vlak was, maar ook nog een goede score met een 12,100 (4e). Het laatste onderdeel de sprong. Ze zou 1x tsukhara gaan springen, maar haar voorbereiding op de training was niet optimaal.

Gelukkig ging de eerste sprong goed en ook tweede sprong  besloot ze nog een tsukhara te doen en dat was een goede keuze. Ook op dit onderdeel werd ze tweede met 12.125. Kim kan terug kijken op goede wedstrijd en dat werd beloond met de gouden medaille.

 

Op zondag kwam in de tweede ronde Azra Durak voor OKK op de vloer. Het is haar eerste wedstrijdseizoen met wedstrijden in de regio, dus dat is best wel spannend. Ze begon prima bij brug waar ze haar hoogste plaats behaalde, 6e met 12.850. Bij balk moest ze met radslag van de balk, maar de rest was netjes: 10.350 (19e). Bij vloer turnde ze in de eerste serie een mooie hoge salto achter de Arabier-flikflak.  Haar score 13.100 (12e). Ze besloot haar wedstrijd met twee goede sprongen die werden beloond met 10.600 (18e). Azra werd in het eindklassement 14e. Net een plekje hoger dan de vorige wedstrijd. Ze kan tevreden zijn en dat waren de trainers ook.

 

Zondag 31 januari 2016, 2de district wedstrijd pupillen 2 N3 in Hellevoetsluis voor Froukje Mons en Maylene Rienks. In de eerste wedstrijd was Froukje 9de en Maylene 4de. Het gemiddelde van de 2 wedstrijden bepaald of meisjes door gaan naar landelijke wedstrijden.

1ste toestel Balk is altijd een toestel waarvoor de meisjes erg nerveus zijn maar dit ging vandaag best goed. Froukje ging iets wiebelig van start, daarna mooie sprongen. Helaas met de radslag gevallen maar bruggetje erop. Mooie spagaathandstand maar te kort blijven staan. cijfer 10.250
Maylene turnde een mooie oefening, niet gevallen en soms wat kleine wiebeltjes. Ook een mooie spagaathandstand maar ook kort aangehouden. Het cijfer 13.500 was beste cijfer op balk!
2de toestel vloer. Froukje iets benen uit elkaar met flikflak serie, de draaisprongen en pirouettes niet voldoende gedraaid en hier en daar wat slordigheidsfoutjes maar  verder toch mooie. Cijfer: 12.75
Maylene mooie flikflak hurksalto, wisselspagaatsprong wat weinig spreiding en op wat kleine slordigheidjes en helaas val terug met stut een prima oefening. Cijfer: 13.00
3de toestel was sprong. Froukje turnde de arabier flikflak. Ging redelijk goed en een mooie overslag maar wel grote hup. Cijfer: 12.925
Maylene liet een mooie arabier flikflak zien en nette overslag (kon iets feller) tot stand. Cijfer: 13.125
Laatste toestel brug: Inturnen ging voor Froukje niet zo mbt salto af. Met de wedstrihd turnde ze een mooie oefening maar salto durfde zij helaas toch niet. Cijfer: 9.650
Maylene ging dit goed. Na kip een stopje en klein steunfoutje na buikdraai. Hurksalto tot stand. Cijfer: 11.450

Maylene 4de met totaalscore 51.075 en Froukje eindigde vandaag als 15de met eindscore 45.575
Beide meisjes hebben heel erg hard hun best gedaan en als leiding zijn we trots op ze. .goed gedaan!

In de laatste wedstrijd kwam junior Marleen Lodder op de vloer en senior Elisa van Halem. Voor Elisa was de wedstrijd na het eerste onderdeel sprong over. Ze blesseerde zich aan haar knie en kon helaas niet meer verder turnen en moet nu eerst herstellen.
Marleen turnde een goede vloeroefening, maar bij sprong lukte de overslag hele draai – haar nieuwe sprong – nog niet zo lekker, zodat ze teruggreep naar overslag halve draai, die beide goed gingen. Bij brug was ze heel goed bezig en behaalde daar een vierde plaats. Lekker ruim geturnd en geen stopjes en ook een salto met een prima halve draai als afsprong. Bij balk liet ze helaas twee punten liggen, waardoor ze zakte naar de 9
e plek.

Uitslag mbt doorstromen naar de districtsfinale op 19 maart en de landelijk halve finale wordt woensdag bekend gemaakt op de KNGU Zuid Holland-site.


« terug