Home  »  Nieuws  »  Sanne districtskampioen en esmee derde

Nieuws

Sanne districtskampioen en Esmee derde

02-07-2017
Sanne districtskampioen en Esmee derde
Zaterdag 1 juli was de laatste wedstrijd voor de 3de divisie in Amsterdam. Voor OKK kwamen Sanne Kranendonk, Sofie Li, Jadee Phelipa en Esmee Vogelezang in actie. Lois Straver en Indy Pangan waren ook beide mee, omdat ze eerste reserve stonden bij de pupillen I, maar mochten helaas niet alsnog deelnemen. Sanne werd districtskampioen, maar ook Esmee ging met een medaille naar huis.


 

Sanne en Sofie startten in de eerste wedstrijdronde en begonnen op de balk. Sanne turnde een super mooie oefening met maar een paar hele kleine evenwichtsverstoringen. Super mooi cijfer: 13,700 (1e). Sofie had wel wat wiebels, maar wist ook te blijven staan. Ze turnde haar nieuwe afsprong: raslag-salto. Cijfer: 10,750.

Ook de vloer ging bij Sanne erg goed. Mooie acroseries en het zag er netjes en strak uit. Cijfer: 14,300 (2e). Ook Sofie turnde een mooie oefening. Cijfer: 13,750.

Sprong was het derde toestel. Sanne turnde een ruime overslag met kleine na hup en een wat ingehouden arabier-flikflak. Cijfer: 13,400 (2e). Sofie had een mooie overslag, maar miste wat snelheid. Ze sprong een goede arabier-flikflak. Cijfer: 13,025.

Op het laatste toestel was Sanne een beetje zenuwachtig voor de steksalto. Was niet nodig geweest! Ze turnde een strakke oefening met streksalto. Cijfer: 13,167. Sofie maakte heb bij de brug nog even spannend, ze zakte wat diep door bij haar afsprong, maar wist gelukkig te blijven staan. Cijfer: 11,733.

Eindscore Sanne: 54,567. Een mooie eerste plaats en daarom mag ze zich districtskampioen noemen. Sofie: 49,258. Ze eindigde op de 14e plaats. Beide meisjes hebben het goed gedaan!

 

In de tweede ronde kwam Jadee op de vloer. De laatste week heeft ze niet zo goed kunnen trainen. Ze loopt met gezondheidsklachten, waardoor ze vaak erg moe is. Ze startte haar wedstrijd op de brug. Ze werd hier niet ruim beoordeeld. Ze had een nette oefening, maar haar cijfer viel wat tegen. Cijfer: 9,500.

Op de balk was ze wat minder stabiel en had wat last van wiebels. Ze wist er wel op te blijven staan en turnde ook het bruggetje achterover. Cijfer: 9,767.

Het derde toestel was de vloer. Een erg nette oefening met mooie gymnastische sprongen. Cijfer: 11,300.

Op sprong merkte trainster Anouk Dries dat de energie een beetje op was. Ondanks dat toch twee sprongen neergezet. Cijfer: 11,050. 

Erg knap dat ze toch nog deze wedstrijd heeft geturnd. Een goede wedstrijd en een 21e plaats.

 

In de laatste ronde moest Esmee turnen. Ze startte op sprong met 2x een half in, heel uit. Cijfer: 11,600 (2e).

Ook op de brug zette deze goede start door. Met een strakke oefening met losom en salto halve draai behaalde ze een mooi cijfer. Cijfer: 11,250 (2e).

Op de balk turnde ze ook een goede oefening met weinig wiebels. Cijfer: 10,850.

Ook de vloer was een prima oefening. Cijfer: 11,300.

Totaalscore: 44,975 en een 3e plaats. Een mooie bronzen medaille!

Alle meisjes gefeliciteerd! Jullie hebben echt je uiterste best gedaan, goede wedstrijd geturnd en jullie mogen trots zijn op jullie zelf!

 

Wij zijn als trainsters echt heel trots op alle meiden!


« terug