Home  »  Nieuws  »  Sanne kranendonk naar finale

Nieuws

Sanne Kranendonk naar finale

08-05-2017
Sanne Kranendonk naar finale
Zondag 7 mei turnden Sanne Kranendonk en Sofie Li voor OKK bij Pupillen 2 N3 (3de divisie) de halve finalewedstrijd in Rotterdam. Bij de jeugd kwam Jadee Phelipa uit voor OKK en bij de junioren was het Esmee Vogelezang.

Sanne heeft een goede wedstrijd geturnd, maar was voor vandaag toch zenuwachtiger, omdat de NK finale in zicht is.

Op het 1ste toestel, de sprong liet ze mooie sprongen zien. De overslag was mooi uitgevoerd en tot stand, de arabier flik flak was ruim en strak uitgevoerd en leverde een mooie score: 13.350.

Op het 2de toestel brug zette ze dit goed presteren door en met een hele mooie oefening scoorde ze hier 13.150 (3de cijfer). Op balk kon ze de zenuwen wat minder de baas maar deed haar best. De sprongenserie was matig door te weinig beenspreiding en hier en daar wat wankelingen tijdens de oefening. Helaas mislukte de tiktak waardoor ze viel. Score 12.050 (4de cijfer). Laatste toestel was de vloer. Met inturnen oogde ze erg zenuwachtig, terwijl ze dit toestel heel goed kan. Eenmaal gestart aan haar oefening, turnde ze een erg mooie oefening met hier en daar een paar kleine wiebelingetjes. De oefening werd beloond met 13.200

Eindscore 51.750, de 4de plaats en naar de finale! Super goed gedaan!!

 

Samen met Sanne nam Sofie deel aan deze halve finalewedstrijd in Rotterdam. Sofie turnde een goede wedstrijd maar had helaas een val bij het onderdeel brug wat toch een negatief tintje aan haar wedstrijd gaf.

Ze starte de wedstrijd op sprong en liet ze twee goede sprongen zien. Mooie overslag en goede arabier flik flak waarvoor ze 12.875 scoorde. Daarna volgde brug. Hier ging dus helaas niet alles goed. Met inturnen ging salto afsprong niet zo en viel ze een keer en dat geeft dan toch extra druk. De oefening ging netjes, maar voor de afsprong zette ze een beetje voorzichtig weg en liet te vroeg los en viel. Erg jammer. Score 10.900.

Als 3de toestel balk. Dit vond Sofie spannend, omdat ze toch moest herpakken na de brug. Ze turnde een nette oefening zonder vallen, wel een beetje wiebelig, maar wist zich telkens goed te herstellen. Score 11.000

Laatste toestel was de vrije oefening en hier zou ze voor het eerst arabier flikflak salto laten zien. De serie lukte goed en ook liet ze verder een mooie oefening zien waarvoor ze 12.650 als score kreeg. 

Eindscore 47.425, 23ste plaats en helaas niet naar finale maar echt laten zien wat ze kon....ook super gedaan hoor!

In ronde 2 kwam Jadee Phelipa in actie in de categorie Jeugd II N4. Jadee heeft in aanloop naar deze wedstrijd 6 weken blessuretijd moeten nemen ivm een navelbreuk operatie. Met slechts twee weken voorbereidingstijd startte zij de wedstrijd op het toestel brug. In de buikdraai miste ze net wat snelheid, waardoor zij wat stroef omhoog kwam en bij de salto schoot ze een beetje snel van de stok af. Verder een nette oefening die wat schaars werd beloond door de jury met een 10,25 pnt. Vervolgens op balk liet zij een prima oefening zien zonder vallen en wel met een nieuw B-element: lage pirouette bij de balk, score 11,05. Bij vloer liet Jadee een oefening zien met veel inhoud, maar de jury waardeerde 2 B-elementen af en de score viel hier ook wat tegen bij de leiding. Met nog 1 toestel te gaan werd een ranking bij de beste 12 nog een uitdaging door de tegenvallende cijfers op brug en vloer. Jadee had tot nu toe geen grote fouten gemaakt en draaide een prima wedstrijd. Het laatste toestel sprong liet zij 2x een goede ruime half in en half uit zien wat ook werd gewaardeerd door de jury. Uiteindelijk kwam Jadee 0,025 tekort voor een finaleplaats en werd met een 13e plaats 1e reserve. Jadee kan tevreden terugkijken want ze heeft alles laten zien wat ze kan zonder grote fouten een prima wedstrijd neergezet. 

In de 3e ronde kwam Esmee Vogelezang in actie in de categorie junior 3e divisie. Zij startte op het zenuwslopende toestel balk. Het inturnen ging niet geheel vlekkeloos. De wedstrijd ging daarentegen een stuk beter dan het inturnen. Helaas viel ze wel met de arabier van de balk af. Wel liet zij een nieuw element zien, nl wisselspagaatsprong en deze werd ook goed beoordeeld door de jury. Door de val behaalde ze uiteindelijk een 9,8. Het 2e toestel was vloer en ook hier liet Esmee zien wat ze kon. De dubbele pirouette was net niet zuiver genoeg en telde niet mee als bonuswaarde. Verder gebeurde er nog iets vreemds en dat was dat de muziek te vroeg was uitgezet door de organisatie waardoor ze de laatste 5 sec zonder muziek moest uitvoeren. Zeer vervelend want als een turnster buiten de muziek turnt levert dit een extra neutrale aftrek op. Gelukkig wist een van de leiding de jury te overtuigen dat dit geen fout van de turnster was maar van de muziekleiding. Hierdoor volgde er geen extra aftrek voor Esmee. Bij sprong is er door de leiding samen met Esmee besloten om voor een toestelfinaleplaats te gaan. Dit houdt in dat je dan twee verschillende sprongen moet springen en dan bij de top moet eindigen om dit voor elkaar te krijgen. Het inturnen ging heel goed maar op de wedstrijd landde zij met beide sprongen buiten de lijnen wat haar extra aftrek gaf. Hierdoor was een finaleplaats niet meer haalbaar. Het laatste toestel was brug. De losom had iets te weinig snelheid waardoor deze wordt afgewaardeerd. Wel wist zij een salto 1/2 draai te turnen bij de afsprong en wist hiermee de wedstrijd naar behoren af te ronden. Esmee heeft een prima wedstrijd gedraaid met helaas 1 val op balk, maar ze mist nog inhoud vergeleken met de concurrentie. Een top 6 klassering was derhalve op voorhand niet haalbaar. Esmee is uiteindelijk 18e geworden en kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd.

De NK meerkampfinale voor Sanne is aankomende zaterdag 13 mei 2017 in Almelo. 


« terug