Home  »  Nieuws  »  Sanne kranendonk turnt bondsfinale in almelo

Nieuws

Sanne Kranendonk turnt bondsfinale in Almelo

14-05-2017
Sanne Kranendonk turnt bondsfinale in Almelo
Zaterdag 13 mei kwam Sanne Kranendonk uit voor OKK Ridderkerk en turnde daar de bondsfinale in de derde divisie pupillen II. Door heel het land startten meer dan 400 turnsters in haar categorie tijdens voorrondes met als doel de finale te behalen. Sanne behoort bij de beste 36 van haar niveau.

In een sterk deelnemersveld begon Sanne als eerste op het toestel balk. Bij het inturnen op de balk zagen trainsters Miranda en Caroline dat Sanne best zenuwachtig was. Ondanks dat ze haar doel al bereikt had, de finale halen, was ze haar zenuwen niet helemaal de baas. Ze moest als aller laatste van haar groepje en dat werkte niet helemaal in haar voordeel. Alle andere toestellen waren al klaar en alle ogen waren op haar gericht. Ze startte met een goede opsprong en liet een sprongenserie zien die een stuk beter was dan tijdens de halve finale. Ze werkte wat te langzaam, maar werkte voor de rest haar oefening prima af. Helaas moest ze aan het einde van haar oefening met de titktak voortijdig de balk verlaten. Maar zette met haar afsprong, radslag-salto, een prima resultaat neer. Haar cijfer: 12,000 (26e). 

Het volgende onderdeel was de vrije oefening op muziek. Sanne sprong een erg mooie en hoge arabier flikflak salto en turnde haar oefening keurig. Helaas lukte het niet om het bonuselement stut halve draai te maken, waar ze hard voor had getraind. Met het cijfer waren trainsters en Sanne erg tevreden. (13,550 - 28e)

Bij sprong begon ze met een nette overslag over de pegases. Cijfer: 13,200. En daarna ook een erg goede arabier flikflak. Cijfer: 13,500. Het gemiddelde cijfer was: 13,350 (23e).

Het laatste toestel was de brugligger. Sanne heeft weken getraind om de streksalto te kunnen turnen, maar helaas was de streksalto nog niet stabiel genoeg. Samen met haar trainsters werd besloten om voor de hurksalto te gaan. Ze turnde een beetje ingehouden, waardoor haar opzwaaien aan de lage kant waren en bij haar salto schoot ze er een beetje af. Een redelijke oefening, maar Sanne laat op de training vaak net iets beter zien. Cijfer: 12,333 (31e).

Het niveau lag in deze finale erg hoog. Sanne kan alleen maar trots zijn op zichzelf. Ze behaalde tijdens de twee districtsfinales twee keer een gouden medaille en in de halve finale werd ze knap 4e. Met een 32e plaats tijdens deze bondsfinale heeft ze een mooie ervaring op gedaan.

 


« terug