Home  »  Nieuws  »  Sanne kranendonk turnt bondsfinale

Nieuws

Sanne Kranendonk turnt bondsfinale

27-05-2018
Sanne Kranendonk turnt bondsfinale
Zaterdag 26 mei mocht Sanne Kranendonk voor OKK de bondsfinale turnen in Waalwijk in de categorie jeugd I N4.

Vorig jaar wist Sanne ook de finale te bereiken. Ze turnde toen haar aller eerste bondsfinale. Dit jaar wist ze die finale opnieuw te bereiken en kon ze in actie komen met een klein beetje ervaring. Want zo zenuwachtig als ze vorig jaar was, zo gek liet ze zich dit jaar niet meer maken. Daarnaast heeft ze dit jaar te kampen gehad met een voetblessure, waardoor haar voorbereiding niet optimaal was. Het is al heel knap dat ze toch deze finale ondanks die blessure heeft weten te bereiken.

 

 

Met een klein beetje gezonde spanning, maar vooral veel zin in de wedstrijd, ging ze van start op het toestel balk. Haar eerste sprongenserie was met een stopje en haar eerste acro-element radslag tot tenenstand was helaas met een val. Ondanks de paniek die was af te lezen in haar ogen, sprong ze direct weer op de balk en wist ze zichzelf toch weer rustig te krijgen. Ze maakte haar oefening netjes af met onder andere bruggetje, tiktak, pirouette en haar afsprong salto achterover. Ze scoorde 11,550 (21e).

Het tweede toestel was de vrije oefening. Met plezier kan je kijken naar de oefening die Sanne op muziek uitvoert. Serieus en gracieus voert zij de bewegingen en acrobatiek uit. Haar cijfer: 12,933 (18e). 

Op sprong heeft ze dit seizoen altijd half in, heel uit gesprongen. Alleen de laatste weken was er een klein probleem ontstaan. De sprong wilde namelijk niet meer lukken op de training. Ze heeft de sprong namelijk een geruime tijd niet kunnen oefenen door haar blessure en de laatste weken kon dat gelukkig wel weer, maar was ze de beweging een beetje kwijt. Toch besloot ze samen met haar trainsters te kijken bij het inturnen. En dat werd een goede beslissing, want al snel kwamen ze erachter dat de sprong lukte. Daardoor durfde ze wel het risico te nemen en ook op de wedstrijd 2x de sprong te springen. Helemaal zuiver gedraaid, alleen haar landing was 2x met wat stappen achteruit, beloonde de jury de sprong met hoge cijfers. Het gemiddelde van 12,900 was zelfs goed voor een 5e plaats op dit toestel.

Op het laatste toestel, de brugligger, liet ze een nette oefening zien, maar wel met de basisafsprong hurksalto in plaats van streksalto. Ze sloot de wedstrijd af met het cijfer 12,800 (24e). 

 

Met een totaal van 50,183 wist Sanne een 17e plaats te behalen. Dat is echt heel knap tussen de beste 36 turnsters van Nederland op dit niveau in deze categorie! 

 

Sanne met haar trainsters Caroline van der Zwan-Mom en Miranda van Amstel.


« terug