Home  »  Nieuws  »  Senioren b rtt starten voortvarend

Nieuws

Senioren B RTT starten voortvarend

31-01-2016
Senioren B RTT starten voortvarend
Op 29 januari turnden de keuze B meiden van de B-selectie hun eerste wedstrijd van het seizoen. In Bleskensgraaf mochten zij het opnemen tegen SNA Brandwijk. Met een nieuw samengetelde ploeg en veel jeugd turnsters die dit jaar doorstroomden naar de senioren, wat het een mooie mix van meiden. Allen gingen vol aan de bak naar volle tevredenheid van de leiding.

De turnsters startten de wedstrijd in een grote, donkere zaal op het onderdeel sprong. Dat hier nog verbetering in te behalen valt, was zeker duidelijk. Sprongen waren behoorlijk traag en ook de aanzweeffase kan verbeterd worden. Het vertrouwen is er dat hier nog hogere scores op behaald gaan worden in de nabije toekomst. Voor OKK deden Dasha en Kate het hier het beste en haalden de meeste punten binnen voor het team.

Als tweede was het de beurt aan brug. Ook hier valt winst te behalen, maar de meiden hebben laten zien veel in hun mars te hebben. Kim en Christine deden het hier beiden prima en zorgden mede voor de winst op dit toestel.

Toen OKK mocht kiezen welk toestel het volgende werd, koos de leiding unaniem voor de balk. Op balk zijn er vaak punten weggegeven door de verschillende RTT teams, dus je kunt dat smalle toestel maar beter snel gehad hebben! De meiden turnden keurig en gaven weinig punten weg. Wel liet SNA zien dit toestel beter te beheersen, ook al scoorden Pascale en Maria flink wat punten. SNA ging er met de winst op dit toestel vandoor helaas.

Als laatste was het de beurt aan vloer, een altijd sterk onderdeel van deze meiden. Met een berg nieuwe oefeningen op muziek, moeste de meiden eraan geloven. Deze zouden in de praktijk gebracht moeten worden! Zowel Amber als Aleyna turnden een keurige oefening. Amber behaalde zelfs een eerste plek op dit toestel van alle turnsters!

Na het turnen van alle vier de toestellen, was het tijd voor de uitslag. Dat het spannend zou zijn, was een ieder zeker duidelijk. Dit bleek dan ook uit de eindscores. SNA Brandwijk scoorde 210,10 punten en OKK Ridderkerk 212,40. Het kwartje viel naar de goede kant en OKK won de wedstrijd. Een goede start van het wedstrijdseizoen dus! 


« terug