Home  »  Nieuws  »  Succes bij rayonkampioenschappen

Nieuws

Succes bij rayonkampioenschappen

08-07-2015
De rayonkampioenschappen zijn traditioneel de afsluiting van het turnseizoen. Het is altijd een leuke wedstrijd, waar turnsters uit de regio elkaar ontmoeten, maar ook een wedstrijd waar de turnsters van de 16+ en de A- en B-selectie elkaar eens op een wedstrijd zien. De wedstrijd voor de oudere turnsters was op de vrijdagavond, de jongere turnsters kwamen zaterdag in drie opeenvolgende rondes op de vloer.


Hoewel ik niet bij alle wedstrijdrondes ben geweest en ook niet alle turnsters ken, zal ik toch proberen een kort verslag van de wedstrijd doen. Op vrijdagavond was er goud voor Caroline Mom. Met de AHOY-Cup nog vers in het geheugen, bleek ze hier te sterk voor Xinga Gruis. Verrassend was het optreden van Kim van Vliet. Ze turnde haar beste wedstrijd van het seizoen, sprong tweemaal tsukahara, bleef op de balk en turnde vrijwel foutloos. Hiermee schudde ze haar concurrenten van het afgelopen seizoen, Milou Antheunisse en Sabrina Weijer,  van zich af en kreeg ook goud omgehangen. Ook voor Lisa van Wayenburg was er goud. De turnster van de 16+ sloeg een gat van vier punten met nummer 2. In deze ronde was er ook nog zilver voor Sterre van Helden en brons voor Mylène Monsma en Esmay Onsoe.

Zaterdagochtend was er in ronde 1 voor pre-instapper D2 Indy Pangan een mooie bronzen medaille in een veld van 26 turnsters. Ook Dasha Valieva wist brons te behalen en wel bij de categorie jeugd 2G. De twee jeugd (E) turnsters Marleen Lodder en Esmee Vogelezang streden om goud en zilver. Ze deden nauwelijks voor elkaar onder en eindigden met een verschil van 0,025 op nummer 1  en 2. Het goud ging verrassend naar Esmee, die van heel ver terug is gekomen na maanden van fysieke problemen. Een leuk opsteker voor haar. Marleen kreeg het zilver omgehangen. Zij turnt inhoudelijk meer dan Esmee, maar Esmee won het vandaag door stabiel te turnen.

In ronde 2 deed een andere pre-instapper van OKK van zich spreken. Romy Tuithof liet er met 50.925 geen twijfel over bestaan dat zij de beste was en dus goud verdiende. Instapper Sofie Li deed aan stuivertje wisselen met Sanne Kranendonk. Sanne was de week ervoor nog de beste van de twee in de finale van de regio, maar nu kreeg Sofie brons en won Sanne de 4e  prijs.

Ook in de 3e en laatste ronde won OKK nog prijzen. Veerle Kooke, pupil 2 N2 scoorde met 54,100 erg hoog en kreeg terecht goud. Demi Wiltenburg deed het bij de pupillen 2 D1 bijna net zo goed. Haar score van 51,300 was ook goed voor goud. Maar er was nog meer goud voor OKK en wel bij de pupillen 1 N3. Hier was het Froukje Mons, die met 52,15 elf andere turnsters achter zich liet en de mooiste kleur eremetaal kreeg omgehangen. Brons was er nog voor Eva Schrik bij de pupillen 2 N3 en voor Pascale Velthuizen was er een mooie 4e plaats, die goed was voor een medaille.

Met 18 medailles zetten de turnsters een mooi resultaat neer. Maar niet alleen de prijswinnaars lieten een goede indruk achter. Ook de turnsters die niet in de prijzen vielen, zetten hun beste beentje voor en ook op hen mag OKK trots zijn. Vanaf deze plaats past ook een dankwoord aan alle trainers die weer een heel seizoen zich ingezet hebben voor OKK, de turnsters en de turnsport in het algemeen.

 

(Lisa van Wayenburg, Esmay Onsoe en Mylène Monsma ontbreken op de foto)


« terug